Karácsony

Az üzletek már november elején a karácsonyi ajánlataikat hirdetik. Nem csak az ő kiváltságuk időben gondolni az ünnepekre, te miért ne tehetnéd meg ugyanezt? A szokásos decemberi rohanás helyett válts taktikát, és kezdj hozzá az ünnepi előkészületekhez még az üzleteknél is hamarabb, már október közepén! Legyél részese a Nagy Karácsonyi Készülődésnek, és szervezd meg a családodnak a legszebb karácsonyt.
karácsony

Ünnep = stressz? Nem, köszönöm.

Volt olyan évem, amikor december 23.-án este derült ki, hogy nincs otthon sütőpor és megfeledkeztem a darált dióról. Ideges voltam, hidegben, sötétben rohantam végig az éjjel-nappali üzleteket, hogy beszerezzem a hiányzó hozzávalókat. Másnap fáradt és nyűgös voltam, karácsonyi hangulat sehol. Azt hiszem még egy kiadós veszekedés is kijutott arra az ünnepre. Akkor megfogadtam, hogy ezentúl másképp készülök a karácsonyi ünnepre. Így született meg a Nagy Karácsonyi Készülődés gondolata.

Miből áll a Nagy Karácsonyi Készülődés?

Rendrakás, takarítás, ajándék vásárlás, sütés, főzés, ünnepi dekoráció, ezekre gondolni kell karácsony előtt. Ahhoz, hogy a karácsonyi készülődés kisebb terhet jelentsen oszd el a feladatokat több részre:

 • Mit lehet megcsinálni akár már hónapokkal az ünnep előtt?
 • Mi az amit mindenképpen az utolsó napokra jó hagyni?

A Nagy Karácsonyi Készülődés is ebből indul ki, 2,5 hónapra vannak elosztva a tennivalók. A 10 hetes karácsonyi készülődés alatt heti összefoglalókkal és ingyenesen letölthető táblázatokkal segítek neked a feladatok ütemezésében. Sok mindenről lesz szó a takarítástól az ünnepi tennivalókig, hogy semmi se maradjon az utolsó pillanatra.
A 10 hét feladatait két csoportra osztottam: rendrakásra – takarításra és karácsonyi előkészületekre. Az első 6 hétben a rendrakásra és a karácsonyi előkészületekre fókuszálunk. Mit sem ér a szép dekoráció, ha közben halomban állnak a tiszta ruhák, mert nincs hely a szekrényekben. Emellett ez az időszak a listák megírását (ez lesz a karácsonyi terved) és az adventi előkészületeket fogja össze.
A 7. héttől a karácsonyi feladatok kapnak nagyobb hangsúlyt, és az immár rendezett lakásban fogunk emellett takarítani.

Andi, ez az első év, hogy nem görcsölök a karácsonyon, és ezt neked köszönhetem. Mikor tavaly elkezdtem követni az oldalt, úgy éreztem végre valaki összeteszi a szétesett gondolataimat. Már tavaly is zökkenőmentesebb volt a dolog, de még egy kicsit rágörcsöltem, hogy a heti tennivalók meglegyenek. De már tavaly is nagyon jól sikerült a 24-e, és a menü is. De idén egy csepp aggodalom sincs bennem. És végre sok év után először, várom a karácsonyt :).”

A Nagy Karácsonyi Készülődés 2019-es programja:

 1. hét: Tervezés és listaírás (október 14-20)
 2. hét: Adventi előkészületek (október 21 – október 27)
 3. hét: A bevásárlás kezdete (október 28 -november 3)
 4. hét: A vásárlás hetei (november 4-10)
 5. hét: A konyha hete (november 11-17)
 6. hét: Adventre várva / A fürdőszoba hete (november 18-24)
 7. hét: Ünnepi dekoráció (november 25 – december 1)
 8. hét: Karácsonyi hagyományok a családban (december 2-8)
 9. hét: Utolsó simítások (december 9-15)
 10. hét: Advent 4. hete (december 16-22)

Amire szükséged lesz a program során:

 • gyűrűs könyv genoterm tasakokkal, vagy iratvédő mappa
 • listák a karácsonyi készülődéshez

Letölthető és nyomtatható listák a karácsonyi készülődéshez

Karácsonyi mini listák (pénztárcába, vagy listatartóba)

A Nagy Karácsonyi Készülődés facebook oldalán dekorációs ötleteket, ajándékötleteket és más hasznos tippeket találsz.