Az üzletek már november elején a karácsonyi ajánlataikat hirdetik. Nem csak az ő kiváltságuk időben gondolni az ünnepekre, te miért ne tehetnéd meg ugyanezt? A szokásos decemberi rohanás helyett válts taktikát, és kezdj hozzá az ünnepi előkészületekhez még az üzleteknél is hamarabb, már október közepén! Legyél részese a Nagy Karácsonyi Készülődésnek, és szervezd meg a családodnak a legszebb karácsonyt.

2020-ban 10. alkalmonnal indult el a Karácsonyi készüldés program!

Ünnep = stressz? Nem, köszönöm.

Volt olyan évem, amikor december 23.-án este derült ki, hogy nincs otthon sütőpor és megfeledkeztem a darált dióról. Ideges voltam, hidegben, sötétben rohantam végig az éjjel-nappali üzleteket, hogy beszerezzem a hiányzó hozzávalókat. Másnap fáradt és nyűgös voltam, karácsonyi hangulat sehol. Azt hiszem még egy kiadós veszekedés is kijutott arra az ünnepre. Akkor megfogadtam, hogy ezentúl másképp készülök a karácsonyra. Így született meg a Nagy Karácsonyi Készülődés gondolata.

Miből áll a Nagy Karácsonyi Készülődés?

Minden évben a karácsony előtti 10 hét a Karácsonyi készülődés időszaka. Nagy vonalakban a tevezésre, megvalósításra és az utolsó simításokra tagolódik a 2,5 hónap. A készülődés lényege, hogy átgondoltan, nyugodtabban készüljünk az ünnepekre.

Andi, ez az első év, hogy nem görcsölök a karácsonyon, és ezt neked köszönhetem. Mikor tavaly elkezdtem követni az oldalt, úgy éreztem végre valaki összeteszi a szétesett gondolataimat. Már tavaly is zökkenőmentesebb volt a dolog, de még egy kicsit rágörcsöltem, hogy a heti tennivalók meglegyenek. De már tavaly is nagyon jól sikerült a 24-e, és a menü is. De idén egy csepp aggodalom sincs bennem. És végre sok év után először, várom a karácsonyt :).

A heti bejegyzésekben ötleteket, tanácsokat, tennivalókat olvashasz. A letölthető táblázatok segítenek átlátni és követni a feladataidat.

A Nagy Karácsonyi Készülődés 2020-as programja

Októberben a tervezé a főszerep: a letölthető listák segítségével megtervezheted a kiadásokat, összegyűjtheted az ajándékötleteket (adventi naptárba is) , kigondolhatod az ünnepi menüt.

Novemberben a listák alapján elkezdünk bevásárolni. Foglalkozunk a saját készítésű ajándékokkal, az adventi naptárral, és a dekorációval is.

Decemberben a dekorációra, a hangulatra, a programokra, és az utolsó simításokra koncentrálunk. 

A Karácsonyi készülődéshez kapcsoldó bejegyzések listája:

Letölthető és nyomtatható listák a karácsonyi készülődéshez

Karácsonyi mini listák (pénztárcába, vagy listatartóba)

Rengeteg tipp és ötlet a karácsonyi készülődés Facebook oldalán

https://www.facebook.com/karacsonyikeszulodes/