Csányi Andrea vagyok kétgyermekes anyuka és diplomás művelődésszervező. Bármerre nézzek is, nincs mese, a tervezés, szervezés, rendteremtés körbevesz. Kész szerencse, hogy imádom csinálni…!

Még akkor is, ha ez az egyik legnehezebb feladat, amivel valaha szembe kellett néznem. Két gyerekkel az életünk és a háztartás elvezetése eleinte valóságos akadálypálya volt, melynek sikeres teljesítéséhez rengeteg trükköt be kellett vetnem. Itt nyertem öt percet, ott tízet, amott tizenötöt, így a végére sikerült legalább a minimális ház körüli teendőimet ellátnom, hogy azért mégse vessen fel minket a kosz meg a káosz.

Ki is próbáltam tehát azokat a módszereket, amelyeket most, hogy végre van időm rá, a blogom és a letölthető listák formájában szeretnék megosztani Veled is.

Leírom, hogy tartom észben és egyeztetem össze a tennivalóimat úgy, hogy a lehető legkönnyebb dolgom legyen, és ne váljak a saját háztartásom mártírjává. Megmutatom, hogy osztom be az időmet, hogy bontom részfeladatokra a rám váró házimunkákat, és hogy vonom be a család többi tagját is a feladatok elvégzésébe – remélve, hogy ezzel a segítségedre lehetek és inspirálhatlak, hogy új, saját módszereket is kifejlessz mindennapjaid rendezettebbé tételére.
A rendszerezés, az előre tervezés az életem része, ebből született meg a “harmadik gyermekem” az Anya mindent megtervez, az anyukák határidőnaplója.

2009-ben, amikor megírtam az első bejegyzésemet, még nem sejtetem, hogy az idő múlásával azt mondom majd, hogy ez lett az életem: A Rendteremtő az én álommunkám.

És hogy mit csinálok, amikor épp nem rendet/otthont teremtek?

Nagy szenvedélyem az olvasás, habzsolom a könyveket; 2016-ban például teljesítem a 2016 reading challege-t. Imádok érdekes, új módszereket keresni és kipróbálni: öko-tisztítószerek, mobil appok időbeosztáshoz és hasonlók? Ide velük…!
Ezen felül szeretnék eljutni Alaszkába is, de az még igényel némi szervezést. 🙂

Csányi Andi

Rendteremtő

A Rendteremtő partnerei