Címke: konyha


máj

11

2018
Egy turmixot reggelire? – Smoothie receptek

Egy turmixot reggelire? – Smoothie receptek

A mi családunkban hétköznap a reggeli pörgésből kimarad az evés. Tudom, ez nem igazán egészséges, de vagy szétszórtak vagyunk, elalszunk, vagy éppen senki sem kíván még enni, amíg otthon vagyunk. Ha mégis éhes valaki, gyors megoldásként müzli, vagy zabkása kerül az asztalra. Mostanában fedeztem fel magamnak a Smoothiekat, ezzel is változatosabbá vált a reggeli kínálat. A Smoothie vagy gyümölcsturmix amerikából terjedt el, gyümölcs és/vagy zöldség...

Tovább olvasok


Már

04

2014
Konyhai tárolás – hagymák

Konyhai tárolás – hagymák

Az én rendem sorozatban egy újabb tárolót mutatok meg az otthonomból, a hagymatároló kosaramat. Egy piros műanyag kosarat (fehér-piros a konyhám)használok tárolónak. Korábban egyszerűen csak beledobáltam a hagymákat, ebben a formában annyi volt a gondom, hogy a fokhagyma állandóan az aljára került, a vörös és lila hagyma külső héja is mindig a kosár alján volt.


feb

12

2014
Kipróbáltam: Farsangi fánk recept

Kipróbáltam: Farsangi fánk recept

Tej és tojásmentes A farsangi szezon közepén vagyunk, nem maradhat ki a hétvégi főzőcskéből a fánk sem. A receptek közlése kívül esik a Rendteremtő fő témakörein, mégis azért írok le időről-időre recepteket, mert tudom, hogy milyen kevés receptgyűjtemény van tejmentes diétához. Ezt a fánk receptet Szőke Krisztina: Tej, tojás és szójamentes ételek receptkönyvében (143. oldal) találtam. Kipróbáltuk többször is, megunhatatlan és pillanatok alatt elfogy.


feb

04

2014
Konyhai tároló pár száz forintból

Konyhai tároló pár száz forintból

Az én rendem sorozat mai részében a konyhaszekrényembe leshettek be. A konyha központi szerepet játszik az életünkben, gyakran használjuk és sok holmit tárolunk itt. Két szempontot érdemes figyelembe venni a konyhai tárolásnál: 1) Az alsó szekrényekbe a mindennapos használatban lévő dolgok kerüljenek, a felső szekrényekbe a ritkábban használt holmik. 2) A szekrényeken belül csoportosíthatók a holmik, ehhez megfelelő tárolókra van szükség.


jan

20

2014
Tárolás a konyhában: fedő-sztori

Tárolás a konyhában: fedő-sztori

11 megoldás fedők tárolására A mai bejegyzés válasz apukám kérdésére: Hogyan tároljam a fedőket, ha a tároló nem lehet ajtóra vagy falra szerelhető, és nem szeretem például az összecsukható edénytartót? Egyetlen kérdéssel kizárta a legegyszerűbb tárolási módokat, viszont találtam néhány igazán jó ötletet, amit a következő képeken megmutatok nektek.Page 1 of 512345