{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Listák és békák

2015. 12. 02.

Ez az első írásom VKP keretein belül, ahol most a példaképek az aktuális téma. Ezentúl kéthetente találkozhattok olyan bejegyzésekkel, amik nem szorosan a Rendteremtő témájába kapcsolódnak, viszont megtudhatjátok belőle, hogyan gondolkozom. Remélem ezek a bejegyzések is tetszenek majd nektek, feltétlenül írjatok hozzászólást. Tehát a téma, a példaképek. Elsőre könnyűnek tűnt, de amikor leültem a gép elé, hogy megírjam ezt a bejegyzést, hirtelen nem tudtam hol is kezdjem.
VKP új hivatalos kép
 
[box]Mi ez? – Egy magyar blogger-kezdeményezés, amelyet Szilvi talált ki. Kéthetente jelentkezik a magyar bloggerközösség egy része adott témában posztokkal, mindenki a saját szemszögéből megközelítve azt. A csatlakozás módjáról ITT tájékozódhattok, az összes kihívással kapcsolatos posztomat a VKP címkére kattintva olvashatjátok el.A többi résztvevő írása az inlinkz gyűjtemény gombjára kattintva érhető el.[/box]

Elgondolkodva témán, végül arra jutottam, hogy két ember van, akik újra és újra arra ösztönöznek, hogy képezzem magam, csiszoljam a módszereimet, kísérletezzek és lépjek előre.

Amit ma megtehetsz…

A munkámban mindennél jobban szeretnék hatékony lenni. Nőként, anyaként nekem ez nagy kihívás, mert egyszer hajlamos vagyok elmerülni a részletekben, máskor pedig annyira elárasztanak az ötletek, hogy csak csapongok, és igazából semmi sem valósul meg.
A hatékonyság nekem azt jelenti, hogy képes vagyok sorrendet felállítani a tennivalóim között, és amikor dolgozom, akkor csak arra koncentrálok. Rengeteget olvasok, regények mellett önfejlesztő könyveket is, érdekes módon egy amerikai menedzseroktató, Brian Tracy gondolatai vannak rám a legnagyobb hatással. Nem vagyok menedzser, de nem is ez számít, hanem az, hogy amit mondd, azt át tudom ültetni a mindennapokba és a Rendteremtővel kapcsolatos tennivalókra is.

“Íme egy jó kis sikerszabály: gondolkozz papíron!” Ó igen, ezzel maximálisan tudtam azonosulni az első pillanattól. Nem véletlenül írok listákat, és nem véletlenül van ennyi letölthető itt a blogon. Egyszerűen érzem a hatását annak, hogy milyen amikor felírom a tennivalókat és milyen amikor csak megpróbálom fejben tartani. Az írástól valahogy konkrétabbak lesznek a dolgok, és a papír nem engedi, hogy elfelejtsem mit is akarok csinálni.

Brian Tracy több könyvét is forgatom a mai napig, amikor úgy érzem, hogy kicsúszik az irányítás a kezemből. Az “Edd meg a békát!” módszer az egyik, amiről azonnal tudtam, hogy erre szükségem van. Ennek a lényege az, hogy a napot mindig a fontosabb, nehezebb, nagyobb feladattal kezdjük el. Ugye érzitek, hogy ez nekem, aki hajlamos vagyok a csapongásra, nem kis feladat?

Ne nyűglődj rajta, csak csináld meg, aztán pihenhetsz

Az utóbbi időben jöttem csak rá, hogy édesanyám is hasonló elvet képvisel, gondolom ezért ők ketten motiválnak. Anyukám a mindennapokban követendő példa számomra. A következetességét szeretem, ahogy az otthoni dolgokat kezeli. Korábban már szerintem említettem itt a Rendteremtőn, hogy amikor megkérdeztem, hogyan tartja kézben a dolgokat, azt mondta, hogy csak akkor tud nyugodtan kikapcsolódni, ha tudja, hogy mindent megcsinált. Úgy tűnhet, hogy szünet nélkül pörög, de nem így van. Szisztematikusan csinálja egymás után a feladatokat. Tiszta és rendezett a lakása és esküszöm többet láttam beletemetkezni könyvekbe, mint takarítani vagy rendet rakni. Ez olyasmi amire én is törekszem, mert nekem nem megy ilyen egyszerűen. Ezért is kötöttem ki a listaírás mellett, és ezért vannak újabb témáim, mert még én is tanulok.

Most már tudjátok, kik motiválnak engem a munkámban és mindennapokban. Nektek kik a példaképeitek?

A többi résztvevő írását itt találjátok:

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük