{Vigyázz! Kész! Posztolj!} – Listák és békák

2015. 12. 02.

Ez az első írásom VKP keretein belül, ahol most a példaképek az aktuális téma. Ezentúl kéthetente találkozhattok olyan bejegyzésekkel, amik nem szorosan a Rendteremtő témájába kapcsolódnak, viszont megtudhatjátok belőle, hogyan gondolkozom. Remélem ezek a bejegyzések is tetszenek majd nektek, feltétlenül írjatok hozzászólást. Tehát a téma, a példaképek. Elsőre könnyűnek tűnt, de amikor leültem a gép elé, hogy megírjam ezt a bejegyzést, hirtelen nem tudtam hol is kezdjem.
VKP új hivatalos kép
 

Mi ez? – Egy magyar blogger-kezdeményezés, amelyet Szilvi talált ki. Kéthetente jelentkezik a magyar bloggerközösség egy része adott témában posztokkal, mindenki a saját szemszögéből megközelítve azt. A csatlakozás módjáról ITT tájékozódhattok, az összes kihívással kapcsolatos posztomat a VKP címkére kattintva olvashatjátok el.A többi résztvevő írása az inlinkz gyűjtemény gombjára kattintva érhető el.

Elgondolkodva témán, végül arra jutottam, hogy két ember van, akik újra és újra arra ösztönöznek, hogy képezzem magam, csiszoljam a módszereimet, kísérletezzek és lépjek előre.

Amit ma megtehetsz…

A munkámban mindennél jobban szeretnék hatékony lenni. Nőként, anyaként nekem ez nagy kihívás, mert egyszer hajlamos vagyok elmerülni a részletekben, máskor pedig annyira elárasztanak az ötletek, hogy csak csapongok, és igazából semmi sem valósul meg.
A hatékonyság nekem azt jelenti, hogy képes vagyok sorrendet felállítani a tennivalóim között, és amikor dolgozom, akkor csak arra koncentrálok. Rengeteget olvasok, regények mellett önfejlesztő könyveket is, érdekes módon egy amerikai menedzseroktató, Brian Tracy gondolatai vannak rám a legnagyobb hatással. Nem vagyok menedzser, de nem is ez számít, hanem az, hogy amit mondd, azt át tudom ültetni a mindennapokba és a Rendteremtővel kapcsolatos tennivalókra is.

“Íme egy jó kis sikerszabály: gondolkozz papíron!” Ó igen, ezzel maximálisan tudtam azonosulni az első pillanattól. Nem véletlenül írok listákat, és nem véletlenül van ennyi letölthető itt a blogon. Egyszerűen érzem a hatását annak, hogy milyen amikor felírom a tennivalókat és milyen amikor csak megpróbálom fejben tartani. Az írástól valahogy konkrétabbak lesznek a dolgok, és a papír nem engedi, hogy elfelejtsem mit is akarok csinálni.

Brian Tracy több könyvét is forgatom a mai napig, amikor úgy érzem, hogy kicsúszik az irányítás a kezemből. Az “Edd meg a békát!” módszer az egyik, amiről azonnal tudtam, hogy erre szükségem van. Ennek a lényege az, hogy a napot mindig a fontosabb, nehezebb, nagyobb feladattal kezdjük el. Ugye érzitek, hogy ez nekem, aki hajlamos vagyok a csapongásra, nem kis feladat?

Ne nyűglődj rajta, csak csináld meg, aztán pihenhetsz

Az utóbbi időben jöttem csak rá, hogy édesanyám is hasonló elvet képvisel, gondolom ezért ők ketten motiválnak. Anyukám a mindennapokban követendő példa számomra. A következetességét szeretem, ahogy az otthoni dolgokat kezeli. Korábban már szerintem említettem itt a Rendteremtőn, hogy amikor megkérdeztem, hogyan tartja kézben a dolgokat, azt mondta, hogy csak akkor tud nyugodtan kikapcsolódni, ha tudja, hogy mindent megcsinált. Úgy tűnhet, hogy szünet nélkül pörög, de nem így van. Szisztematikusan csinálja egymás után a feladatokat. Tiszta és rendezett a lakása és esküszöm többet láttam beletemetkezni könyvekbe, mint takarítani vagy rendet rakni. Ez olyasmi amire én is törekszem, mert nekem nem megy ilyen egyszerűen. Ezért is kötöttem ki a listaírás mellett, és ezért vannak újabb témáim, mert még én is tanulok.

Most már tudjátok, kik motiválnak engem a munkámban és mindennapokban. Nektek kik a példaképeitek?

A többi résztvevő írását itt találjátok:

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük