Újévi fogadalmak. – Te mit gondolsz?

2011. 12. 31.
 • Le fogok fogyni …. kilót!
 • Egészségesebben élek!
 • Megtanulok ….!
 • Megmondom a ….., hogy….!
 • Több időt szakítok magamra!

Néhány óra múlva itt az új év, a nagy fogadkozások pillanata! Az új év első perceiben sokan – mert így szokás – megfogadják, hogy mit fognak másként csinálni a következő évben.  A kérdés csak az, hogy a maguknak megtett ígéreteket tettek is követik-e, vagy csak a hagyományos év végi önámítás miatt tesznek fogadalmat?

Te mit gondolsz, van értelme fogadalmat tenni? Vajon hány megfogadott dolgot valósítanak meg az emberek? Nem tudom hányan ismeritek Pareto 80-20 szabályát, szerintem az újévi fogadalmakról elmondható, hogy 80%-a teljesen haszontalan, a maradék 20% az ami jó valamire, ha van mögötte tettre készség.

Szóval, te mit gondolsz? Van értelme fogadkozni?

Share

Hozzászólások

 1. Háát, én nem szoktam fogadkozni, úgyse valósítom meg őket. Régebben próbálkoztam, de nem jött össze, ezért már nem teszek ilyesmit.

 2. Körtvélyessy Andrea Says: január 5, 2012 at 12:32 du.

  Köszi a háztartási naplót.Nagyon jó!

 3. Csányi Andi Says: január 11, 2012 at 6:15 du.

  Andrea: örülök!

 4. Én nem szoktam fogadkozni. Inkább tervezgetek. 🙂 Megfogadni egyszerűbb ezt-azt, mint be is tartani. Könnyebb megvalósítani a nagy tervet, ha azt be tudjuk “építeni” a mindennapjainkba. Mindenhez idő kell és ha rendelkezésünkre áll naponta, másnaponta az az egy két óra, már is közelebb jutottunk a célhoz. Persze kevesebbet enni és fogyni egyedül is lehet, viszont roppant nagy a kísértés.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük