Tudatos gondolkodás olvasói szemmel

2017. 05. 26.

Csörög a telefonom. A vonal másik végén Lili, a Rendteremtő egyik olvasója. Azzal a kérdéssel fordult hozzám, hogy megoszthatja-e a blog olvasóival a tudatos gondolkodással és a céljai megvalósításával kapcsolatos módszertét, amit a tapasztalataiból, és a Rendteremtőt olvasva alakított ki. Elgondolkodtató más ember szemszögéből nézni a dolgokat, ezért a hónap utolsó péntekjén az olvasóké a terep.

Radányi Lili vendégcikke

Mindenkinek van olyan időszak az életében amikor, nem érzi magát jól a bőrében, tele van gátlásokkal, félelmekkel, lemondásokkal vagy akárcsak érzi, hogy valamilyen területen nincs rendben az élete. Teljesen mindegy, hogy hány évesek vagyunk Ilyenkor a legfontosabb, hogy eljussunk arra pontra, hogy változtatni szeretnénk az életminőségünkön. Kezdésként át kell gondolnunk, hogy mi állhat a probléma mögött, majd csak ezután szabad a probléma megoldásán gondolkodnunk. Ebben a bejegyzésben a saját tapasztalataimon keresztül szeretném átadni a tudatos önfejlesztés előnyeit, hogy a magabiztos, tudatos gondolkodás mennyiben segítheti előre az életünket.

Nagyon nagy szerepe van az életemben a tudatos, önfejlesztő gondolkodásnak, ami számomra azt jelenti, hogy leírom különböző színű, kis papír kártyákra, hogy miben szeretnék változtatni az életemben vagy saját magamon. Azért különböző színű lapokat választok, mert minden egyes területét az életemnek más és más színnel jelölöm. Minden este lefekvés előtt felolvasom őket hangosan, hiszen a kimondott szónak sokkal nagyobb teremtő ereje van, mint egy gondolatnak. Egy megtörtént példa az életemben hogy jelentkeztem egy céghez dolgozni , azonban az elbeszélgetés után több hétig nem kaptam semmiféle visszajelzést tőlük.

Minden este leírtam egy kis papírra a célomat a munkával kapcsolatban, majd hangosan felolvastam, hogy el fogom érni a célom, ott fogok dolgozni, sikerülni fog az, amit kitűztem magamnak. Bíztam a képességeimben és a legfontosabb hittem önmagamban, hiszen enélkül semmit sem tudunk elérni az életben. Teljesen bele képzeltem magamat a helyzetbe, hiszen minél többet foglalkozunk egy adott céllal, agyunk egyre inkább valóságként fogja fel azt. Majd ezután a hosszúnak tűnő várakozás után kaptam egy levelet, hogy üdvözölnek cégben. Úgy gondolom rengeteget segített ennek a módszernek az alkalmazása, így azóta is mindig ezt a taktikát használom, legyen szó tanulásról vagy bármi másról az életemben.

Nagyon fontos tudni, hogy mi az amit akarunk és mi az, amit nem akarunk viszontlátni az életünkben még egyszer. Sok esetben nagyon nehéz, de törekedni kell el fogadni mind azt, ami már megtörtént velünk, de tudnunk kell, hogy ez nem azt jelenti, hogy a jövőben is így kell lennie a dolgoknak. Ha valami nem úgy alakult a múltadban ahogy tervezted, nem kell hagynod, hogy befolyásolja a jövődet, egyszerűen el kell döntened az elfogadás után, hogy mi az amin változtatni szeretnél. Mindenhez szükségünk van a saját belső erőnkre, amiről tudnunk kell, hogy sosem alszik ki, azonban nagyon fontos, hogy adott esetekben tudjunk lenni saját magunk mentorai is. Amikor már úgy érezzük, hogy segítségre, támogatásra van szükségünk fontos, hogy olyan embert válasszunk, aki már előttünk jár, tapasztalt és teljes szívvel megbízunk benne.

 

[box type=”shadow”] Radányi Lili vagyok, 20 éves és jelenleg Dániában tanulok Marketing Menedzsment szakon, mellette egy férfi kiegészítőket forgalmazó cégnél dolgozom Budapesten jártam gimnáziumba és 18 éves koromban döntöttem el, hogy a gimnáziumi tanulmányaim után külföldön szeretném folytatni az életem. Kizárólag hobbyból írtam ezt a cikket, remélve, hogy másoknak is segít a módszer használata.  [/box]
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük