5+1 ok amiért jó otthon tornázni

2012. 08. 30.

Sokan mondják, hogy jó lenne rendszeresen tornázni, aztán megvalósítás helyett rögtön elkezdik sorolni a kifogásokat, hogy mégis miért nem fér bele a napjukba.
Bevallom nálam ez az a pont, amikor elkezd bennem felmenni a pumpa. Ha valaki szeretne rendszeresen tornázni, akkor miért az akadályokon agyal? Nem azon kellene inkább ötletelni, hogyan tudná a napi életvitelébe a legkényelmesebben beilleszteni a mozgást?
Nem csak edzőteremben lehet tornázni, hanem otthon is. Már látom is, ahogy néhányan felszisszennek a gép előtt, és elkezdik a kifogásokat listázni. Igen, otthon tornázni másabb, mint együtt csoportban. Nagyobb önfegyelemre van szükség, mert nem vesz körül egy csoportnyi ember, aki látja, ha nem tornázol.
Kifogások helyett összegyűjtöttem 5+1 indokot, amiért érdemes belevágni az otthoni tornába.

Jó otthon tornázni, mert:

   1.Nem megy el idő az utazással. Csak a gyakorlatsor, a zuhanyozás és rövid pihenés idejét kell betervezni a napodba.
   2. Könnyebben lehet beilleszteni a napi rutinba a mozgást, ha kevesebb idővel kell számolni. A nap bármelyik részébe teheted a tornát, attól függően, hogy mennyi dolgod van. Reggel mielőtt a gyerekek ébrednek, vagy munkába mész. Napközben amikor a gyerekek alszanak. Sőt ha a gyermeked is kapható rá, együtt is tornázhattok. Ha otthonról dolgozol két hosszabb munka között levezetésnek. Este, amikor a gyerekek már alszanak.
   3. Nem kell telepakolni egy táskát csak a tornához szükséges holmikkal, és egész nap magaddal cipelni. Kényelmesen a saját fürdőszobádban lazíthatsz torna után.
   4. Nem gond ha pocsék a mozgáskoordinációd, otthon nem kell attól tartanod, hogy nekimész valakinek. (Maximum a bútorokat kell kicsit odébb tolni, hogy ne legyen sérülés.)
   5. Nem baj, ha kezdőként, vagy újrakezdőként nem tudod olyan ütemben elvégezni a gyakorlatokat, ahogy az oktató. Otthon megállíthatod az edzést és kifújhatod magad egy kicsit, ha nagyon kifáradtál.

+1. Kevesebbe kerül, mintha edzőterembe mennél, és otthon is számos edzéslehetőség közül választhatsz: torna DVD (1000 – 3000 Ft között egyszeri költség), kábeltévés videotár (200 – 700 forint között alkalmanként). Picit magasabb árkategóriában 1200 Forintért már személyre szabott edzésprogramot kérhetsz és online tarthatod a kapcsolatot az edződdel, ilyen a TuttiFitti edzésprogramja.
 
Te tornázol otthon?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük