Téli időszámítás

2011. 10. 29.

Holnap, kezdődik a téli időszámítás: október 30.-án (szombatról vasránapra virradóra) hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat  2 órára.

A téli időszámítás kezdete két dolgot jelent:

  1. reggel megint világos lesz amikor ébredünk
  2. este egy órával hamarabb lesz sötét

Nem szeretem, hogy korán sötétedik, de találtam egy pozitívumot a dologban: szűk 2 hónap múlva december 22.-től a téli napfordulótól hosszabbodnak a nappalok.

[box] Napkelte és napnyugta* a nyári időszámítás utolsó napján (2011.10.29): 07:21 ; 17:33

Napkelte és napnyugta a téli időszámítás első napján(2011.10.30): 06:22 ; 16:31[/box]

* információ a met.hu-ról

A sötét és hideg idő miatt egyre többet vagyunk a lakásban, ilyenkor kerülnek elő a gyurmák, a kifestőkönyvek és a társas játékok, hogy lefoglaljuk a fiúkat.  A másik változás amivel a rövid nappalokat próbálom jobban kihasználni, hogy a bevásárlást eltolom sötétedés utánra. Amíg jó idő van délután kint vagyunk a levegőn, de sötétben nincs mit csinálni. A vásárlás viszont kitölti az időt: oda-vissza megjárni a boltot és bevásárolni a fiúkkal minimum egy órát jelent.

Idén remélem aktívan be tudom vonni a fiúkat a karácsonyi előkészületekbe is. Már vettem is egy barkács füzetet, amiben kippatintható papír dekorációk vannak. Úgy okoskodtam, hogy a 3 évesem ezzel már elboldogul minimális segítséggel.

Nálad hogyan változik a napi ritmus az óraállítással? Mivel töltitek otthon az időt?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük