Hogyan tisztítsd az érintőképernyős kügyüket?

2013. 04. 10.

A Facebookon felmerült a tavaszi nagytakarítással kapcsolatban, hogy nem csak a lakásban érdemes takarítani, érdemes körbenézni a számítógépen tárolt fájlok között. Egyre több kütyü van a háztartásokban, mobilok, táblagépek, ezek tisztításáról se feledkezzünk meg.

Az érintőképernyős eszközök felületét akkor is jó letisztítani ha van rajta védőfólia. A mikroszálas törlőkendő itt is jó szolgálatot tesz, jól magába szívja a port és nem karcolja a kijelzőt.
A házi készítésű tisztítószerek nem alkalmasak az elektronikai eszközök tisztítására, sőt a sima képernyőtisztítót és az alkoholt sem ajánlják.
Érdemes inkább ezekre az érzékeny kijelzőkre kifejlesztett tisztítószert használni. A tisztítószert használatkor nem a képernyőre, hanem a rongyra kell fújni.

A neten keresgélve találtam tisztító spray-t, az Apple például a Keep It Clean-t ajánlja, az appe store-ból rendelhető.
A Lenspen SideKick egy szivacsos tisztító ami aktív szénnel van átitatva. A philips oldalán mikroszálas törlőkendőt találtam, mosható, így többször használható.

Share

Hozzászólások

 1. Sziasztok Rendteremtők!
  Az én kedvesem nagy Apple-bolond, szaküzletben dolgozik, több ilyen kütyü is van a házban, és nagyon vigyáz rájuk, mindig csillogó tisztán tartja őket. 
  Ő is a mikroszálas törlőkendőket ajánlja, de ő a legolcsóbb KIK-es változatot használja. A legtöbb szennyeződés (por, ujjlenyomat) lejön a törlőkendővel szárazon. Ha valami borzalmas történik a képernyővel (például urambocsá’ náthaidőszakban a legnagyobb szörnyülködésére le találom tüsszenteni…), akkor kis ablaktörlő folyadékot spriccel a törlőkendőre és azzal hárítja el a tragédiát.
  Tehát a “szakértő ajánlásában” sem kell a legdrágább céleszközökre költeni. 🙂
  Üdv:
  Timi

 2. Csányi Andi Says: április 11, 2013 at 11:12 de.

  Szia Timi!
  Köszönöm a kiegészítést, én nem vagyok hozzáértő, ezzel nem akartam kísérletezni. 🙂
  Andi

 3. Mi erre a célra a szemüvegtisztító folyadékot használjuk. Eddig kárt nem tett a kütyükön 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük