A gyerekszoba átrendezése

2014. 08. 27.

A mai bejegyzésben megmutatom, hogyan is telnek nálunk a mindennapok. Bízom benne, hogy ez a bejegyzés is szolgál nektek annyi ötlettel, és inspirációval mint a rendrakós tippek.

Az idei nyár az ovis ballagás óta az iskolakezdés körül forog. Nem sok esélyem volt másra gondolni egy izgatott, és örökké kíváncsi hatéves mellett. Két dolog amit Patrik már nagyon várt, az egyik, hogy megvegyük az iskolatáskát, a másik, hogy legyen végre íróasztala.
Ez persze megint azt jelentette, hogy bútorokat fogunk tologatni. Megint, mert általában évente egyszer átrendezünk egy-két dolgot. Nem tehetek róla, időről-időre úgy érzem, hogy a bútorok elhelyezése már nem szolgálja megfelelően a mindennapi tevékenységeinket. Ilyenkor jövök én azzal, hogy átrendezünk pár dolgot, a férjem meg fogja a fejét, hogy már megint?

Igen, vágjunk is bele.

A gyerekszobában úgy rendeztük el a bútorokat, hogy a lehető legtöbb játéktér maradjon a fiúknak. Ezzel elég teret hagytunk arra, hogy szétpakolják a játékaikat a földön. Nem mondom, volt hogy téptem a hajam, amikor mindent lepakoltak a polcról. Viszont a jó oldala ennek az, hogy viszonylag kevés játék kerül a lakás többi részébe. Mondjuk helyiségenként 2-3, és ez még az esti rendrakásnál elmegy. 🙂

A átrendezés előtti állapotról csak ezt az egy képet tudom mutatni, a többit sajnos kitöröltem a fényképezőről és a notebookról. Azt is láthatjátok a képen, hogy nálam sincs állandóan rend. Én isten bizony beágyazok minden reggel, a fiúk viszont előszeretettel széttúrják az ágyat játék közben.

IMAG0406

Az iskolakezdés kapcsán a gyerekszoba berendezésében az lett a fő szempont, hogy legyenek annyira elkülönítve az egyes területek, amennyire ezt egy közös szoba engedi. Tehát legyen egy tanuló sarok, pihenőhely, játszóhely.

Az ágyak áthelyezése volt a legmacerásabb, sokat agyaltunk rajta, hova kerüljenek. Végül úgy döntöttünk, hogy az ágyakat L alakban helyezzük el az ablakkal szemközti falon. Igen, ám, de akkor ruhásszekrényt kell máshova tenni, vagy kisebbre cserélni, különben nem férnek el az ágyak. Szóval első lépésként átszabtuk a szekrényt. Mivel elemekre bontható, darabokra szedtük, és a szükséges helyeken lefűrészeltünk belőle, és végül visszaépítettük a szekrény 2/3-át.

A régi pelenkázószekrény került rakodófelületnek a 2 ágy közé. Itt néhány változtatásra még szükség lesz, ezeket az asztalos csinálja meg.

IMAG0597

A játékos szekrényt, ami korábban az ablak alatti részen volt, áttettük arra a falra, ahol a piros ágy volt.
Az eddigi megoldásokkal elértük, hogy felszabaduljon az ablak alatti rész, és az ajtó melletti falrész, ahol korábban a kék ágy volt. Az ablak elé, a játékpolc helyére tudtuk tenni az íróasztal, így természetes fény mellett is lehet majd tanulni.

IMAG0600
Csak én vagyok annyira mániákus, hogy újra és újra átpakolom a bútorokat a lakásban? Vagy ti is?

Share

Hozzászólások

  1. Nálunk tavaly tavasszal volt bútorátrendezés, de csak az ágyakat érintette. Kikerült a szobából a pelenkázóasztal, és bekerült az íróasztal. Ilyen volt-ilyen lett képek a blogomban 🙂

  2. Mi az egész emeletet átalakítottuk. A négy gyereket párosával szétszedtük, mi összeköltöztünk a dolgozószobával. Lett egy szoba a nagyoknak (idéntől már mindkettő iskolás), s egy a kicsiknek. A nagyok kaptak egy-egy íróasztalt, így persze náluk kevesebb hely van a játékoknak. De az ő szobájukban nem is ez az elsődleges cél. Egyelőre a cuccaink nagy része még mindig a garázsban van, jövő héten készülünk végleges rendrakásra, amikor a gyerekek iskolában, óvodában lesznek.

  3. Nálunk is volt szobaátalakítás, mert jön a kistesó, és tudtunk venni egy teljes garnitúra bútort. Így ki tudtuk cserélni a nagyfiam szekrénysorát is. Ennek kapcsán már áthelyeztük az íróasztalt is, ami nekünk is az ablaknál volt. De igazából utólag már azt mondom, nem volt olyan jó ötlet. Lehet, hogy van akinél beválik, nálunk, az én álmodozó fiam folyton kifelé bámult..:) Így most áthelyeztük a falhoz, az ablakhoz pedig a lenti kiskanapé került. Nagyon barátságos lett így, és ha fent kell segíteni neki, mi is le tudunk ülni mellé. A szóbeli tanulnivalókat pedig a kanapén ülve is meg lehet tanulni kényelmesen. Nekünk is lett egy plusz polcunk, ami nálunk is nagyon kellett.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük