Strand Pakk

2013. 07. 01.

A gép előtt ültem a reggeli kávémmal együtt, vártam az ilyenkor jövő ihletet, hogy milyen nyári témát hozzak nektek. A kávém elfogyott, ötlet nem jött, így felkeltem a gép mellől és tettem egy kört a lakásban. Körbenéztem, megakadt a szemem egy félig kihúzott fiókon, a fiaim kotorászhattak benne, ebben vannak a fürdőruhák. Erről jutott eszembe, hogy összeszedhetném egy helyre azokat a holmikat, amiket biztos magunkkal viszünk, amikor strandra megyünk.

Ugye veled is előfordult már, hogy valami otthon maradt? Na ez ezek után nem történik meg.

Azzal, hogy egy helyre vannak pakolva azok a dolgok, amik egy bizonyos esetben kellenek, időt lehet megtakarítani. Így nincs szükség arra, hogy több kört tegyél a lakásban mire előszedsz mindent ami kell, aztán meg ugyanennyi helyre pakolsz vissza.

1.) Rögtön csoportokba rendeztem a holmikat: napozótörölköző, fürdőruhák, gyerekköntösök, úszógumi és karúszók, játékok.
strandcucc1
2.) Tároláshoz a neten találtam az ötleteket, volt egy olyan tipp az egyik oldalon, hogy táborozáskor villámzáras tasakban összeállított ruhaszetteket pakolt az illető a gyermekének. Nem szeretem a műanyag zacskókat, pláne a tárolásukat, mert mindig millió darab volt belőlük, ez jó alternatívának tűnik. A tasakokat élelmiszerboltban vettem, ez vegyes csomag volt, 1,3 és 6 literes tasak is volt benne. Van egy rész rajta ahol feliratozni lehet, így használat után is ugyanoda kerülhetnek vissza a holmik. A leírás szerint strapabíró a tasak, majd meglátjuk. A doboz nálam tárolásnál alap, nem volt kérdés, hogy végül minden ebbe kerül.
standcucc2
3.) Pakolás közben kicsit változtattam az eredeti csoportosításon, a gyerekek köntöseit külön pakoltam, a felfújható strandlabda a karúszók közé került, mert nem akartam, hogy a vízipisztolyok esetleg tönkretegyék. Aki jó megfigyelő, az már biztos észrevette, hogy egy plusz csomag is bekerült a képbe, ez egy mini elsősegély csomag: naptej, vízálló sebtapasz és sebfertőtlenítő kenőcs van benne.
strandcucc3
4.) Lezárás előtt igyekeztem minél több levegőt kinyomni a tasakokból, hogy kevesebb helyet foglaljanak, aztán az összes pakkot betettem a dobozba. A doboznak a gardróbban találtam helyet. Az utolsó utáni pillanatban, mikor már a kép is elkészült rájöttem, mi marad még ki a dobozból: a strandpapucsok!
strandcucc4
A nagyobbik fiam lelkesen szemlél mindent, amit pakolászom, ő már kezdi értékelni a rendet, szereti ha a helyén vannak a dolgai. Most csak annyit mondott, tetszik ahogy elpakoltam. Nekem is, hogy mennyire praktikus, az az elkövetkező hetekben gyakorlatban is kiderül majd.
strandcucc5

Share

Hozzászólások

  1. Szia Andi! Most keszulunk csaladilag uszodaba, es rogton ide jottem egy jol osszeszedett lista remenyeben. 🙂 Ha minden igaz ilyen meg nincs, lehet, hogy masok is orulnenek neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük