Ruha hajtogatás gyorsan – olvasói ötlet

2012. 11. 06.

Alexandrától kaptam egy e-mail-t, a ruhák hajtogatásáról:
“Nagyon szeretek vasalni és hajtogatni! Általában könyvvel szoktam a hajtogatást elvégezni, hogy minden ruhadarabom egy méretű legyen. Így nincs az az összevisszaság érzetem amikor kinyitom a szekrény ajtót. Én az egyik kedvenc filmemből (Szeretném, ha szeretnél) vettem ezt az ötletet, ahol Jennifer Lopez, egy menő rendezvényszervezőt alakít akinek tökéletesen precíz élete van, és ő hajtogatta egy plexi lap segítségével a ruháit.

Alexandra egy ötletes videót is talált, amiben egy kartondobozból összeállított “hajtogató szerkezetet” mutatnak be. Pólók és pulóverek hajtogatásához használható. Kattints a lejátszás gombra a megnézéséhez:


 
A második videóban szintén pólók hajtogatására láthatsz egy 2 másodperces módszert. Ehhez még kartondobozra sincs szükség:

Ha kipróbáltad valamelyik technikát, írd meg, tényleg olyan jól működik-e mint a videóban!

Share

Hozzászólások

 1. Készítettem itthonra felnőtt- és külön gyerekpóló-hajtogató kartonokat, szép is lesz az a póló, pulcsi amit azzal hajtogatok, de elővenni, szépen ráilleszteni a ruhadarabokat számomra elvesz annyi időt, mintha simán hagyományosan kézzel hajtogatnék, így nem szoktam használni. Másnak jobban bevált?

 2. Én a második módszert már régóta használom, még a youtubeon láttam több éve, az egyetlen probléma az vele, hogy a hátulja nem sima, hanem az egyik ujj oda hajtódik, így még félbe szoktam hajtani. Emiatt hosszú ujjú ruhához, pulóverhez szerintem nem jó.
  A kartonosat még nem próbáltam, nem tudom elképzelni, hogy hogy nem “esik össze” (gyűrődik be) hajtás közben a póló. Lehet, hogy mindjárt kipróbálom 😀
  (Bár nem tudom, hogy jobb-e annyival, hogy még egy kacatot “kerülgessek” emiatt itthon… Meglátjuk :))

 3. Csányi Andi Says: november 6, 2012 at 9:40 du.

  Viki: de jó, hogy ezt leírtad. Úgy látom, hogy a kartonos módszer nem pont a leggyorsabb, inkább az eredmény lesz szép.
  Adri: A második módszernél én is tapasztaltam ezt. A karton szerencsére elég lapos, nekem elfér a szekrény és a fal közötti résben. Minden módszerre érvényes, hogy csak addig éri meg alkalmazni, amíg könnyebbséget és nem kényelmetlenséget jelent.

 4. Szerintem mire ráhajtogatom szépen a kartonra a ruhát, addig simán összehajtom. Egyszerűbb megtanulni gyorsan, szépen hajtogatni, úgyis van rá egy élethosszunk gyakorolni. 😀

 5. Bardosh Katalin Says: október 5, 2014 at 12:12 du.

  Ajanlom ezt a ruha hajtogatot, gyorsan es szepen lehet vele hajtogatni. http://www.ebay.com/itm/like/140860018425?item=140860018425&lgeo=1&vectorid=229466
  /A You Tubon lathatjatok is munka kozben. Aldas ez a dolog.
  A csucs az pedig ALEJANDRA otletei .. szeretettel kuldom mindenkinek
  https://www.youtube.com/watch?v=vRtwq_XZEZM

  Kati

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük