Hogyan szabadulj meg a lomoktól?

2010. 10. 14.

Nemrég olvastam Karen Kingston Rend a lelke mindennek című könyvét. Karen a feng shui szemszögéből ír  a rendetlenség káros hatásairól és a rend megteremtéséről. Rám nagy hatással volt ez a könyv, megerősített abban, hogy a fölösleges tárgyaktól akkor is meg kell szabadulni, ha nehéz.

Ez a könyv elejétől a végéig tele van hasznos információkkal: olvasmányosan, sok esetet bemutatva ír a rendetlenségről, és a rendrakás folyamatáról.
Szokásom a fontosabb gondolatokat kijegyzetelni olvasás közben, ezekből osztok meg most veled néhányat:
  • A hulladékok csapdába ejtik az energiákat, a szemét újabb szemetet és rossz energiákat vonz magához. Amíg rendetlenségben élsz lehetetlenség tisztán látni az élet céljait. Ezért hatásos a rendrakás, mert az energiák szabad áramlása kihat az életünkre is, harmóniát és új lehetőségeket teremt.
  • A nagytakarítás kétszeres tisztogatás. Először a fölösleges tárgyaktól kell megszabadulni, majd a megmaradt tárgyak és terek tisztítása következik.
  • Szemét az, ami teljesen használhatatlan fölösleg a lakásban. Hulladék az, ami számunkra fölösleges, de mások számára még használható.
  • A rendetlenség négy csoportja: a nem használt, vagy nem szeretett tárgyak, piszkos vagy rendezetlen holmik, túl sok holmi – túl szűk helyen, valami befejezetlen dolog.
Karen Kingston ír arról is, hogy miért őrizgetünk lomokat, sorra veszi a lakás helységeit és ír az ott felhalmozódó kacatokról, valamint a lomoktól való megszabadulás módszereiről.
Számomra a lomtalanításban és a rendrakásban az a legjobb, hogy megszűnt a zsúfoltság érzése. Látom valójában mennyi tér és tárolása használható hely van a lakásban. A felszabadult helyekre szívesen veszek praktikus (és szép) tárolókat, mert ezek megkönnyítik a rend megtartását és a gyakori rendrakást két gyerek mellett.
Mások véleménye a könyvről:
Te is olvastad a könyvet? Lájkold a bejegyzést, és írd meg hozzászólásban mit tudtál belőle hasznosítani az otthonodban! 
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük