Rendszerezés: címkékkel

2013. 01. 23.

Feliratokat vagy kis képeket saját kezűleg is tudtok készíteni a tárolókra. A Pinterestes albumomból válogattam képeket nektek, hogy lássátok mennyi helyen és milyen sokféle stílusban használhatjátok őket.

Az első képen lepedők, huzatok és terítők vannak a felcímkézett kosarakban. A második képen felcímkézett irattartókban rendeztek el különböző holmikat.

 
 
Amíg a gyerekek megtanulják, mit, hol találnak megkönnyítheted nekik a tájékozódást rajzos címkékkel. Ezen a képen arra látsz példát, milyen címkéket lehet tenni a ruhásszekrénye és a fiókokra. A kisebbik fiam 2,5 éves, neki még gondot okoz, ha meg akar keresni valamit a fiókokban. Azt tudja, hogy hol vannak a fehérneműk és a pólók meg a nadrágok, nála az a probléma, hogy összekeveri a saját fiókját a testvére fiókjával. Ezért mi a fiúk bölcsis és ovis jeleit tettük a fiókokra, és a fiókba került IKEA tárolókra kerültek a ruhák képei.

 
 
A játéktároló dobozokon lévő címkék egyszerűsítik a rendrakást:

 
 
A konyhában a fűszertartókra, száraz alapanyagok tárolóira is kerülhetnek címkék. A második képen a hűtőben lévő műanyag kosarakra is tettek címkéket, nekem ez egy kicsit túl sok, de a címkék nagyon szépek ezért tettem be ezt a képet. A legutolsó kép a kedvencem, olyan, mintha vastag filctollal lennének feliratozva a műanyagok.

 
 

Source: bhg.com via Andrea on Pinterest

Share

Hozzászólások

 1. ezek nagyon jó ötletek!
  Nálunk a gyerek iskolai holmijai kerültek olyan irattartókba, mint a második képen lévők -napok szerint. A címkére az adott napi tantárgyak kerültek, így könnyű bepakolni.
  Egy kérdés: a műanyag dobozokra, tárolókra hogyan írták a feliratokat? Egyszer próbálkoztam alkoholos tollal, de lejött és volt, amire nem fogott egyáltalán

 2. Kedves Andi!

  Az IKEA-ban lehet kapni pár 1000-ért olyan fém fiókos szekrényt szürke és piros színbe, ami könnyen becsúsztatható pl. az íróasztal alá (gurulós) és van mindegyik fiókon egy kis papírtartó amire rá lehet írni vmit!

  http://www.ikea.hu

 3. Samu Aranka Says: február 7, 2013 at 4:01 du.

  Kedves Andrea!
  Örülünk a felépüléseteknek!Na meg a jó kis matricáknak!
  Épp most szereztem pár dobozt amire hasznosítom is.
  Fagyasztott terméket töltöttek fel a boltban,és dobták ki a tök jó dobozokat,tetővel.. Natúr színű,erős dobozok.Ha 15 kg-nyi pulyka nuggets volt benne nem lehet rossz!Ingyen volt,egy kis levehető cetli volt csak rajta,semmi minta.Miért is ne hasznosíthatnánk az ilyet is?! Valószínűleg selejtezéskor lesz ami kiürül,ezt nem sajnálom majd kidobni sem.
  Irány felcimkézni!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük