3. Kihívás: Tegyél rendet!

2014. 03. 31.

Elérkeztünk az 5 hetes program harmadik hetéhez. Eddig minimum 30 dolgot kidobtunk, és 30 dolgot kiválogattunk, amit elajándékoztunk, vagy meghirdettünk eladásra. Sok munka volt.
Azt hiszem nem árulok el nagy újdonságot azzal, hogy ezen a héten a rendrakás lesz a középpontban. Na jó, meg egy kicsit a szépérzék, ezért olyan jó ez a feladat.


A heti kihívás, hogy csoportosítsátok, rendszerezzétek a dolgaitokat legalább 2 helyen a lakásban.
Olyan helyeket keressetek a lakásban, ahol nem vagytok elégedettek a holmik elrendezésével, ami bántja a szemeteket.
Például ha a könyvespolcon halmozódó kötetek látványa zavar, akkor nosza, ezen a héten átrendezheted a könyvespolcot. Vagy a papírokat csoportosíthatod másként. A ruhásszekrényben, konyhaszekrényben rendezd a dolgokat, ha felborult a rend, vagy máshogy jobb lenne.
A feladatot ahogy már megszoktad elvégezheted egyben, vagy dolgozhatsz rajta a hét minden napján.

A határidő: vasárnap este.

A rend egyrészt akkor jó, ha csak azt tárolod, amit valóban használtok. Másrészt akkor, ha könnyen megtalálsz mindent amikor kell. Az igényeink, életmódunk változásával a rendhez való viszonyunk is változik, nem baj, ha időről-időre változtatsz a rendszerezésen. Használd a kreativitásod, a szépérzéked a holmik átcsoportosításában, a tárolók kiválasztásában. A végeredmény mindenképpen jó lesz, látványra is, és a lelkednek is.

Íme néhány rendszerező a teljesség igénye nélkül:
Tavaszi Felfrissülés

Írd meg hozzászólásban hol tettél rendet a héten!

Share

Hozzászólások

  1. Egy négy rekeszes Expedit tárolót rendeztem át, így most jó ránézni 🙂 Nem volt nagy kupi, de mindent csak egymás hegyén-hátán tartottunk benne, de legalább a neki szánt rekeszben. Most szépen felállítgattam a füzeteket, tartókat, az írószereket is rendszereztem, így most minden szépen a helyén van.

  2. Költözés elötti lomtalanítás, és teendők sorbavétele – ez is jó téma lehetne

  3. mikor indul a következő turnus, valakivel jobb lenne, ugyanis egymagam élek, vén, 36 éves agglegény módjára, tehát elkelne a segítség 🙂

  4. Csányi Andi Says: július 28, 2014 at 8:27 du.

    A bejegyzésben említett 5 hetes program tavasszal fut, a húsvétot megelőző hetekben. Ősztől a karácsonyi készülődés heteiben lesz majd közös rendszerezés. A karácsony előtti program indulásáról a hírlevélben fogok írni: https://www.rendteremto.hu/ajandek-21tipp/

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük