Gondolatok rendetlenségről és rendről

2009. 12. 16.
Tapasztalataim szerint ma az emberek nagy része nem tud lomtalanítani és rendet rakni, és sokszor csak csodálkoznak, hogy semmi nem úgy sikerül, ahogy elképzelték. Amíg rendetlenségben és kacatok között élsz, nehéz tisztán látni az életed céljait, a megoldás tehát az, ha minél hamarabb megszabadulsz a téged körülvevő lomoktól, és a velük járó kosztól, rendetlenségtől. A feng shui szerint például a káosz, amely a minket körülvevő koszból és rendetlenségből származik, kifejezetten gátolja az energiák áramlását, beleragaszt a jelenbe, és nem enged teret az új dolgoknak. Akármilyen nehezedre esik tehát, ha változtatni akarsz az életeden, el kell határoznod magad, és változtatnod kell a környezeteden.

Mivel a belső rendezetlenség kihat a környezetedre, annak rendbetételével, megtisztításával megindul a hasonló változás a lelkedben is. Miután felszámoltad a rendetlenséget, világosabban tudsz majd gondolkodni és könnyebben határozod el magadat valami újra.

Ez természetesen nagy munka, és mint ilyen, nem megy csak úgy, egyik napról a másikra; a megfelelő tervezés / szervezés viszont nagyban megkönnyítheti a dolgodat.

Ez a blog pedig pontosan ebben kíván a segítségedre lenni!

A bejegyzésekben olvashatsz majd arról, én hogyan próbálok fenntartani egy élhető rendet, amely még csak nyomokban sem hasonlít a lakberendezési magazinok kirakat-lakásaira, de amelyben reggelente garantáltan nem esünk hasra a széthagyott játékokban, miközben indulás előtt két perccel sírva keressük a kulcsot, a ballábas cipőt, meg a kedvenc sárga kisautót, ami nélkül nem lehet oviba menni. Ezen felül letölthető táblázatokkal is próbálok majd a segítségedre lenni, amelyből saját háztartási naplót állíthatsz össze, még tovább könnyítve a rád váró házimunkák megtervezését és ütemezését.

Ha olvasás közben kérdéseid merülnek fel, ne habozz, tedd fel őket hozzászólás, vagy akár e-mail formájában!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük