8 tárolási ötlet autóba

2014. 02. 24.

A Facebook oldalon és személyes beszélgetésekben is felmerült már a kérdés, hogyan és milyen megoldásokkal lehet az autóban is rendet rakni. A mai képes összeállításban ehhez adok ötleteket.

Tárolás az utastérben

Minden autóban vannak tárolóhelyek, mint a kesztyűtartó, az ülés háttámláján lévő zsebek. Nézzük, hogy lehet átláthatóbbá tenni ezeket a helyeket.

Kesztyűtartó
A különféle holmikat villámzáras tasakba rendezve átláthatóvá teheted. Tasakba kerülhetnek például az autó papírjai, különféle kábelek és töltők, amiket az autókban használtok. A műanyag villámzáras tasakok mellett vannak szövetből készült tasakok is, amik tartósabbak.

Zsebek az üléstámlán
Mély zsebek vannak az ülések támláján, ami jó, mert sok minden belefér, ugyanakkor oda kell figyelni, hogy csak nagy méretű dolgok kerüljenek bele. Az apróságok lecsúsznak a zseb aljára, és nehéz kihorgászni őket onnan. Használjátok például takarók, nyakpárnák tárolására.

Kiegészítő tárolók az utastérben:
Zsebes tároló az ülésekre: Jó szolgálatot tesz a gyerekek kisebb holmijainak tárolásában. Egyszerűen lehet benne csoportosítani a különféle dolgokat.


Saját készítésű zsebes tárolóhoz itt egy ötlet:

Többféle változatban kaphatók a zsebes tárolók, bababoltokban többnyire mesefigurás, míg autós boltokban az egyszínű változatok találhatók meg. Méretben is vannak különbségek, vásárlás előtt érdemes átgondolni, hogy mennyi holmit szeretnél majd belepakolni, és ez alapján választani.

Műanyag kosár: hosszabb út esetén ennivalót, vagy a gyerekeknek összeállított úti-játék készletet, is bele lehet tenni.


Táska: szintén jól használható úti játékok tárolására. Ezekben a tárolókban lehet akár egy külön úti játék készlet is, így a kedvenc alvótárs is elég lehet a gyerekeknek, és elkerülhető, hogy a hátizsákok heverjenek a gyerekek lábai alatt.

Tároló a napellenzőre
Kis zsebekkel ellátott tároló, egyszerűen a gumis pántokkal lehet a napellenzőre rögzíteni. Mobiltelefon, toll, jegyzettömb, vagy a kapunyitó tárolására alkalmas.


Magyar webshopban ilyen változatot találtam belőle.

+1 Játéktartó
Ez a kis tartó nem kifejezetten autóba való, az ötletessége miatt viszont itt a helye. Nagyobb füllel ellátott tárolóban akár filctollakat, krétákat is magunkkal tudunk vinni.


 

Rend a csomagtartóban

Kisebb dobozokat, fedeles kosarakat is lehet használni, vagy nagyobb rekeszes tárolókat. Utóbbi azért praktikus, mert ha nincs használva össze lehet csukni, illetve van olyan változat is, amit cipzárral vagy csattal akkorára lehet kinyitni amennyi holmit bele szeretnénk pakolni.


Hasonló rekeszes tárolót például ezen az oldalon találtam.
 

Befejezésként emlékeztetőül a rendrakás lépései

Az autódban éppen úgy tudsz rendet tenni mint az otthonodban.
1.) Fogj egy szemeteszsákot és gyűjtsd össze a szemetet.
2.) Szortírozás: Döntsd el, hogy mi az aminek feltétlenül a kocsiban a helye, ezeket tedd az egyik kupacba. Amire nincs szükség azt tedd egy másik kupacba.
3.) Rendszerezés: Pakold be az autóba a holmikat, használj tárolókat. A fenti képek, jó ötleteket adnak a rendszerezéshez.

+1 Amit nem tettél vissza az autóba, annak keresd meg a helyét a lakásban.
 
8_tarolasi_otlet_autoba

Share

Hozzászólások

  1. Nekem a zsebes tároló az ülésekre és a tároló a napellenzőre tetszik a legjobban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük