Csütörtöki letölthető: Reggeli rutinok képekben

2012. 10. 11.

Amíg az embernek nincs gyereke nem is veszi észre milyen jó, ha van egy kialakult menetrendje a reggeleknek és az estéknek. Gyerekek mellett az egész napi rutin dolog átértékelődik, és nagyon vágyunk rá, hogy valamiféle rendszerben teljenek a napjaink.

Amilyen a reggel olyan utána a napod

Te is észrevetted már, hogy ha reggel kapkodtok, akkor mindig van valami hiszti? Valaki mindig otthon felejt valamit, és a buszvezető is az orrod előtt csukja be az ajtót? Ráadásul minél jobban siettetni próbálod a gyerekeket annál lassabban halad minden. Ezek után egész nap feszült az ember, nehezebben megy a munka.
Nem nagy élmény minden nap végigcsinálni a reggeli műsort.

Két dolgot tehetsz:
1. Nem változtatsz semmit: marad minden reggel a rohanás és a sírás. Beletörődsz a sírásba és a hisztibe és ennyi.
2. Kialakítasz egy egyszerű és követhető reggeli menetrendet magadnak és a gyerekeknek is.

 • Mikor kelsz fel?
 • Mikor ébreszted a gyerekeket?
 • Mi az első dolog ébredés után? Felöltözés és utána kakaó, vagy fordítva?

Amikor elkezdenek bölcsibe, oviba járni a gyerekek, meg kell tanulniuk, hogy nem lehet húzni az időt, vannak bizonyos tennivalók amiket meg kell csinálni. Meg kell érteniük, hogy a reggelek ilyenkor nem a játékról szólnak. Nem úgy, mint hétvégén amikor ébredés után akár rögtön lehet játszani.
Megkönnyítheted nekik és magadnak is a reggeli indulást, ha elmondod és megmutatod nekik, milyen feladataitok vannak reggel. A mai letölthető ebben segít, képeket készítettünk a legfontosabb reggeli rutinokról, egyet fiús, egyet lányos színekben.

Letöltés után nyomtasd ki a .pdf fájlokat és vágd ki a kártyákat. Tedd jól látható helyre a szobában, abban a sorrendben, ahogy reggel egymást követik a tennivalók.

A kis képekre kattintva töltheted le a képes reggeli rutinokat:

 

Share

Hozzászólások

 1. Kedves Andi,

  Nagyon klassz a gyerekeknek szóló képes napirend!
  Esetleg a nap további felére szóló kèpeket honnan lehet letölteni, ami hasonlóan piktogramszű? /játszótèr stb./

  Köszónettel,
  Viki

 2. Körtvélyessy Andrea Says: október 11, 2012 at 1:17 du.

  Ez nagyon aranyos

 3. Ez nagyon jó! Bár még csak útban az első, de szerintem jól hasznosítható letölthető! Köszi szépen! 🙂

 4. Csányi Andi Says: október 11, 2012 at 2:41 du.

  Google-ben érdemes rákeresni erre: “daily routine for kids”.
  Tervezek még ilyen képes letölthetőt, írjátok meg hozzászólásban milyen tennivalókból legyenek még képek, és azokat is elkészítjük.

 5. hát, Nekem nagyon rossz, ha nem kávéval indul. Amióta kapszulás kávéfőzőnk van, felöltöztetem gyorsan a gyereket, addigra Ő elkészül.

 6. Nagyon cuki!!! 🙂

 7. Andi, én olyat tervezek egy ideje (csak sose valósítom meg), ami a vécében lenne, és mutatja a kisgyerekeknek a teendőket sorban: pisilés, törlés, deszka lehajtása, öblítés, villany lekapcsolása, ajtó becsukása. Ezt a feladatsort sajnos még a 8 évesem fejébe se sikerült a sok év alatt maradéktalanul beleültetni 🙂 Vajon csak az én gyerekeimnek megy ez ennyire nehezen? /remélem nem volt még ilyen kérés korábban/

  +1 kéréds: Hogy tudnálak én követni téged? Mi a hírcsatorna címe?

 8. Csányi Andi Says: október 22, 2012 at 9:10 de.

  Boribon ez az ötlet is jó. Lesz esti rutin is, ezt is felveszem a listára 🙂 A vécédeszka lehajtása még felnőtt is problémás néha 🙂
  Követés: elvileg a képernyő alján látszik 3 ikon: facebook, pinterest, és az Rss ikon, ha az rss ikonra kattintasz akkor hozzá lehet rendelni rss olvasóhoz.

 9. Szia!
  Nekem is tetszik ez a rutintábla. Úgy képzelem elkészíteni, hogy mozgathatók legyenek a képek, pl. mágnessel a hátulján – amikor végez a gyermek egyik feladattal, azt áthelyezhesse, mint elvégzett feladat. Pipa helyett.
  A reggeli rutinhoz szerintem még jól jönne egy pisilős kép, egy arcmosás, illetve egy ágyazás.
  Mi most alakítjuk ki a rutinokat, talán az esti rutinhoz is jó lenne egy képsorozat: vacsora, fürdés, fogmosás, játékok elpakolása, ruha kikészítése, elsőre ennyi jut eszembe.
  Köszönöm a letölthetőket!

 10. Bach Szilvia Says: szeptember 1, 2014 at 12:15 du.

  Sziasztok,
  köszönöm Andi! 🙂 Gondok nálunk is vannak a reggeli rutinnal, ezért is örültem nagyon ennek a letölthető napirendnek. Kinyomtattam, lamináltam, majd felkerült a tükörre. A lányok pedig pipálják, ahogy készen vannak egy-egy feladattal… 😉 Este letörlöm, reggel pedig újra kezdik. 🙂
  Szilva

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük