Megoldások papírtárolásra

2013. 10. 30.
Kérdés: Mit csináljak azokkal a táblázatokkal, jegyzetlapokkal, papírokkal amiket állandóan használok? Hova tegyem őket, hogy szem előtt legyenek, de ne legyen káosz?

Válasz: Asztali és fali tárolókban egyaránt gondolkozhatsz, mindegyik praktikus, olyan megoldást válassz, ami a rendelkezésedre álló helyen a legkézenfekvőbb számodra.
Én ebből is használok egy kicsit, meg abból is egy kicsit. A hűtőn és az íróasztalomnál a mágnestáblán van a nyomtatható falinaptár, a tennivaló listám, a bevásárló listám, és a hűtőre kerül ki például egy betegségnél a kezelési napló is. Munkához van egy heti tervezőm a projektfeladatokhoz, és egy külön tervező a bloggal kapcsolatos dolgokhoz. Ezeket egy karton iratgyűjtőben tartom. Azokat a háztartással kapcsolatos táblázatokat amiket ritkábban használok (mert szezonális) egy gyűrűs könyvben tartom lefűzve.

Folyamatban lévő ügyeknek, elintéznivalóknak érdemes fenntartani egy irattartó papucsot, vagy több rekeszes tárolót. Lényeges, hogy könnyen hozzáférhető helyen legyen, és jól láthatóan legyenek elkülönítve a különböző dolgok.

Nagyon tetszik ez a dobozos megoldás, ennek az elejére van csíptetve egy naptár, és benne minden családtagnak van egy névvel ellátott mappája. Én ezt el tudom képzelni olyan megoldásban is, hogy fizetendő számlák, kimenő levelek, ügyintézés.

Kosaras megoldás, csíptetős táblával és elválasztó lapokkal.

Ugyanez a megoldás fém vödörben:

Ez is egy tetszetős megoldás

Mappás tárolás

Nagyobb helyet igénylő megoldás, például előszobába:

Itt az tetszik, hogy az átlátszó magazin tartóba színes mappák kerültek. Vidám és rendezett:

Kevés helyet foglal el, ez a zsebes tároló, viszont rengeteg minden elfér benne. A képre kattintva megnézheted, hogyan lehet ilyet otthon készíteni.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük