Betegség napló

2011. 11. 10.

A légúti megbetegedések szezonját éljük, ilyenkor 200 féle vírus is okozhat betegséget, írja a hvg.hu egy korábbi cikkében.

Szerintem szeptember óta két hét volt, amikor mindannyian egészségesek voltunk. A közösségbe kerüléssel együtt sajnos borítékolható volt a gyakori látogatás az orvosnál. Nem csak a gyerekeimen betegszenek meg gyakrabban, hanem mi is a férjemmel.

Mi felnőttek már kitapasztaltuk, hogy a különböző tüneteinkre milyen gyógyszerek váltak be, tudjuk mit nem lehet egyszerre szedni, azt is tudjuk, melyik az ami hatástalan, vagy allergiás reakciót vált ki. Ugyanezeket az információkat a gyermekeinkről sem árt észben tartani, hogy az orvos a megfelelő gyógyszert tudja felírni. Persze ember legyen a talpán aki a zűrös, beteges napokban minden apró információt meg tud jegyezni.

D. is így van ezzel,  akinek három kislánya van: egy füzetben jegyzi fel, hogy ki mikor volt beteg, milyen gyógyszert kapott és mi volt a hatása. Amikor először mesélt nekem a betegség naplójáról rögtön meg is állapodtunk, hogy jó lenne egy olyan letölthető táblázat amiben rendezettebben, gyerekekre bontva tudja vezetni milyen volt a betegségek lefolyása.

D. ötletei alapján készítettem el a betegség naplót, amit két változatban tölthettek le.

A táblázatban összegezheted a használt gyógyszereket, azt hogy beváltak-e, volt-e mellékhatásuk, milyen gyógyszerekkel nem adhatók együtt. Több példányt kinyomtatva minden gyerekről külön tudod vezetni a betegség naplót.

Tárolási tipp: a kinyomtatott lapokat fűzd le egy gyűrűs mappába. Ha több gyereked van tegyél a nevükkel ellátott elválasztó lapot a papírok közé. A mappát ott tartsd ahol a többi egészségügyi papírt, így nem kell gondolkodnod, hol keresd amikor szükséged van rá.

Kattints a képekre a letöltéshez:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tölsd le az ajándék Háztartási naplót is!
ajándék napló

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük