Újságok átnézése

2012. 03. 06.

Az újságok Karen Kingston szerint a gyűjtemény kategóriába tartoznak, mert előszeretettel halmozunk fel belőlük több évfolyamnyi mennyiséget, még akkor is ha a vásárlás óta nem is nyitottuk ki őket többet. Az ilyen és ehhez hasonló gyűjteményekkel az a baj, hogy sok helyet foglalnak. Célszerű évente legalább egyszer átgondolni, hogy van-e annyi érdekes, és el nem évülő információ az adott lapban amiért érdemes teljes lapszámokat tárolni, vagy elég csak a lényeges részeket megőrizni.

A mai feladatod az, hogy összeszedd az újságokat, és eldöntsd mi legyen velük:

 • Melyik újságokat érdemes megőrizni és mitől jobb megszabadulni? Egy receptmagazinban lévő recept nem évül el,  ezzel szemben a napilapok információi és a bulvárlapok rövid ideig nyújtanak hasznos információt.
 • Miután kiválogattad azt amit szeretnél megtartani rendezd el őket irattartó mappában vagy dobozokban. Használj címkét a tartók megjelölésére, hogy könnyen megtaláld amit keresel.
 • A kidobásra ítélt újságokat vidd egy szelektív hulladékgyűjtő konténerbe.
Az egyes újságok átnézése meghaladja ennek a programnak a keretét, egy későbbi időszakban, amikor tudsz rá időt szánni nézd meg abból a szempontból a megtartott lapokat, hogy mennyi információt tudsz rendszeresen használni belőle.

[box type=”shadow”]+ Feladat: Tedd mérlegre a kidobásra kerülő újságokat és írd fel a tegnapi mérés alá, hogy mekkora súlya volt. Legyen a kezed ügyében a papír, mert holnap újra mérünk! [/box]

Te milyen újságokat tartasz meg?

Share

Hozzászólások

 1. Körtvélyessy Andrea Says: március 7, 2012 at 10:51 de.

  Én ha elolvasok egy újságot akkor 1-2 napon belül(amikor ráérek) kivágom azokat a cikkeket,recepteket,amelyek nekem kellenek,a többi mehet a papírgyűjtőbe.Kivétel a húsvéti és karácsonyi lapok,azokat egy az egyben elteszem.

 2. Én a receptújságokat megtartom, azok mindig hasznosak. Nincs még belőlük sok, most kaptam rájuk. Találtam egy számomra hasznosat: Erdélyi Konyha. A férjem erdélyi, ezért az ilyesmi szükséges a mi háztartásunkban, meg kell ismernem az ottani konyhát.

  A férjem újságjaihoz nem nyúlok, rá bízom, mit dob ki és mit tart meg. Neki számítógépes újságok, és hetilapok vannak a tárolóhelyén.

 3. Mi nem nagyon veszünk újságokat 🙂
  Fodrásznál elolvasom, ha kell kéthavonta a “friss híreket”. És a többit a neten.
  Recepteket régen gyűjtöttem ma már nem.
  Viszont van, amikor inspirációs táblára keresek sportos, sok virágos képeket, és akkor veszek egy csomó magazint és csinálok belőle egy nagy táblát, amin a nekem tetsző képek, idézetek, szavak szerepelnek. És van, amikor kezdek hasonlítani azokra, akiknek a képét kiragasztottam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük