Gyógyszeres fiók (szekrény) átnézése

2012. 03. 12.

Ma egy kicsi, ám igazán fontos területtel fogunk foglalkozni: a gyógyszeres fiókkal. Ezt a területet mindig napra készen kellene tartani, hogy ha bármire szükség van azonnal kéznél legyen. Legyen szó sebtapaszról, vagy hasmenés elleni szerről. Korábban már írtam arról, milyen típusú gyógyszereket érdemes a házipatikában tartani, ezt itt megnézheted.

Ma a gyógyszerek átnézése a feladat:

  • Tegyél ki minden gyógyszert az asztalra, és válogasd ki azt ami lejárt. Ne a szemétbe dobd ezeket, hanem vidd el a legközelebbi gyógyszertárba, ott majd gondoskodnak róla.
  • Csoportosítsd a gyógyszereket mielőtt visszapakolsz. Legyenek külön a sebek és sérülések ellátáshoz szükséges dolgok, egy másik csoportot alkothatnak a vitaminok és probiotikumok. Külön kerülhetnek a gyerekeknek adható gyógyszerek és azok amiket csak felnőttek használhatnak. Úgy alakítsd ki a csoportokat, ahogy nektek a legjobban megfelel.
  • A csoportokra bontott gyógyszereket tedd kisebb dobozokba, kosarakba, így kerüljenek vissza a fiókba.

Fontos! Csak azokat a gyógyszereket tartsd dobozban, fiókban amik nem igényelnek hűtést. Vannak olyan gyógyszerek, amiket felbontás előtt szobahőmérsékleten, utána pedig hűtve kell tartani, erre figyelj oda, amikor elkezded használni. Arra is ügylej, hogy a gyerekek ne érhessék el a gyógyszereket.

Egy példa a gyógyszerek rendszerezésére:

 
 
Ez a műanyag tároló elvileg szögek rendszerezésére lett kitalálva, de itt elemeket tettek bele. Nekem meg erről eszembe jutott, hogy ugyanígy használható lehet a homeopátiás tégelyek rendszerezésére. Nekem mindig az a gondom, hogy a fiókban összecsúsznak és folyton fel kell túrni az egészet, ha keresek valamit. Na de majd most lecserélem valami hasonló műanyagra.

Source: bhg.com via Andrea on Pinterest

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük