Gyerekek ruhásszekrényének átnézése

2012. 03. 12.

A saját szekrényed átnézése után a gyerekek szekrényében fogunk szortírozni. Tudod van a lomtalanításban az a szabály, hogy mindenki csak a saját holmijáról döntheti el mi legyen vele. Ha még kicsik a gyerekek ez nyilván nem valósítható meg, neked kell átnézned a ruhákat.

Iskolás gyerekekkel már meg lehet beszélni, hogy együtt nézzétek át a szekrényt. Mondd el neki mit kell tennie, de hagyd, hogy ő döntsön. Akkor segíts neki, ha elbizonytalanodik.

A kamaszokkal sokkal nehezebb a helyzet, sokszor sérelmezik ha a holmijaikhoz nyúlunk. Két megoldás jöhet számításba ilyenkor. Megbeszélitek, hogy te nézed át a szekrényét, és kidobhatod amit tönkrementnek ítélsz, ő pedig elfogadja a döntésed. A másik megoldás, hogy ő maga nézi át a szekrényét, az alábbi lépéseket követve.

  • Haladj polconként, így nézd át a ruhákat.
  • A szakadt, tönkrement ruhákat tedd félre. Amit javíthatónak ítélsz, minél előbb csináld meg, vagy vidd el egy varrónőhöz.
  • A kinőtt ruhákat is tedd külön. Akkor őrizd meg a jó állapotú ruhákat, ha van olyan rokonod, vagy barátnőd, akinek egy-két éven belül oda tudod adni a ruhákat.
  • Ha nincs kinek odaadni a kinőtt darabokat, vidd el az egyik szeretet szolgálathoz, vagy egy kihelyezett ruhagyűjtő konténerbe.
  • A megmaradt ruhákat rendezd el a polcokon. Ami könnyen gyűrődik, azt vállfára akaszd.
  • Az évszaknak megfelelő ruhákat tedd a szekrény alsó részére, a többit és a ritkán használt darabokat magasra.
  • A ruhákat csoportosíthatod típus vagy szín szerint, ez leginkább egyéni ízlés kérdése.
Ez a feladat valószínűleg 30 percnél több időt igényel. Ha ennél nincs több időd ma, akkor valamikor a napokban fejezd be a gyerekruhák átnézését.
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük