Gyerekjátékok átválogatása

2012. 03. 08.

A rendrakás és lomtalanítás egyik íratlan szabálya az, hogy mindenki csak a saját holmija sorsáról dönthet. Megkérdezés, előzetes megbeszélés nélkül senki dolgait sem szabad kidobni.
Amikor a gyerekeink még kicsik, ebben a formában nem lehet ezt az elvet betartani. Lehet, hogy  ők még nem tudják eldönteni mire van szükség,  és mi az amitől meg lehet válni, de te józanul átgondolva biztosan tudod mik a legbecsesebb kincseik. Ezeket ne dobd ki, de minden más törött, veszélyessé vált játékot gyűjts össze.

Iskolás gyerekeket már be lehet vonni a szortírozás folyamatába:

  • Először kutassatok fel minden játékot a lakásban. A sarkokban és a bútorok alatt előszeretettel bújnak meg az apróbb játékok. Vigyetek be mindent a gyerekszobába.
  • Következő lépésként magyarázd el nekik, hogy a tönkrement játékokat nem érdemes őrizgetni, jobb kidobni őket, így lesz hely az újaknak.
  • Kérd meg őket, hogy a “nemszeretem” és megunt játékokat válasszák ki. Ezeket tegyétek be egy dobozba és ajándékozzátok más gyerekeknek.

Rend a játékok között:

  • A kisebb játékokat (pl. kisautók, figurák) célszerű egy nagyobb tárolóban tartani. Minden típus kaphat egy tárolót, ezeket fel is címkézhetitek. Vagy színes dobozok esetén egyezzetek meg melyikbe mi kerüljön.
  • Aminek van saját doboza és elfér a polcon tartsd abban.  (legók, készségfejlesztők, társas játékok)

További ötletek:
Tippek kisebb játékok tárolására

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük