A hűtő és fagyasztó átnézése

2012. 03. 18.

Elérkezett a Tavaszi Otthonrendezés utolsó lomtalanítós napja. A mai feladattal kicsit elő is készülünk a jövő heti nagytakarításhoz. A legtöbb hűtőt ajánlatos évente egyszer kikapcsolni és leolvasztani. Előtte azonban érdemes megszabadulni a lejárt élelmiszerektől.

A mai tennivalód:

  • A nézd meg a hűtőben tartott élelmiszereket, ami már lejárt azt dobd ki.
  • A fagyasztóban is nézz körül, innen is vedd ki a lejárt dolgokat, és azokat amiket nem tudsz beazonosítani.
  • A hűtőn kívül nézd át azt a polcot vagy szekrényt, ahol a tartós élelmiszerek vannak. Innen is dobd ki a lejárt dolgokat.

[box type=”shadow”]+ Feladat: Tedd mérlegre amit ki kell dobnod, és írd fel a múlt heti mérések alá, hogy mekkora súlya volt. Most, hogy az utolsó mérés is megvan, összesítsd, mennyi szeméttől szabadultál meg 3 hét alatt.

Meglepődtél? [/box]

Share

Hozzászólások

  1. Körtvélyessy Andrea Says: március 19, 2012 at 11:31 de.

    Akinek nagyon sok minden van a fagyasztóban,annak érdemes készletfüzetet tartani.Ebbe mindig beírni,ha betesz valamit a fagyasztóban.Mi van a dobozban,zacskóban,hány adag és az időpont.Ezeket természetesen a fagyasztőba rakandó dobozra,zacskóra is írjuk rá.Így viszont nem kell feltúrni a fagyasztót,hogy mi is van benn.Elég ha elővesszük a füzetet és látjuk,hogy mink van és hány adag.Persze ha valamit elhasználtunk azt húzzuk ki a füzetből.Jobban lehet a heti étrendet is tervezni így.

  2. Ez nagyon nagyon jó ötlet, köszi a tippet, ki fogom próbálni. A hűtőtakarítás erre jó alkalmat ad 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük