Nyaralás után

2016. 08. 12.

Amikor keresgélsz a neten sok blogbejegyzést, cikket találsz arról, hogyan tervezd meg a nyaralást, mit pakolj a csomagodba. Olvastál már arról hogyan csomagolj ki, amikor hazaértek?
Janka ezt mesélte a nyaralás utáni helyzetről:

“Nálunk örök probléma, hogy hazaérünk tök fáradtan, üveges szemekkel belezuhanunk a kanapéba, ledobjuk a táskákat. Másnap pihenünk, harmadnap már el is feledkeztünk a táskákról… általában napokkal-hetekkel később szedjük ki a cuccot a táskákból, így pl. a nedves fürdőruha, amit nejlonba vagy törölközőbe csavarva hoztunk szépen elkezd berohadni, a tiszta ruhák összegyűrődnek, így azt is ki kell mosni, amit amúgy nem kellett volna. Előfordult az is, hogy jó sok állás után került elő egy papírvékonyra kilapított szendvics, nem éppen vonzó állapotban…”

Emelje fel a kezét, aki már járt így. A következő tippek segítenek, hogy hazaérkezés után egyszerű legyen a kipakolás, és utána lehet pihenni.

nyaralasutan

Gyűjtsd össze a szennyes a ruhákat. Bepakolásnál általában személyenként szoktunk válogatni a ruhákat, hazaindulás előtt a kipakolás meggyorsításához egyszerűbb a tiszta ruha – koszos ruha csoportosítást használni. Tedd a koszos ruhákat az egyik táskába, a tisztákat egy másikba.

Hazaérkezés után mindent pakoljatok ki a kocsiból. Dolgozzatok együtt: a táskákat, játékokat, üvegeket mindent vegyetek ki a kocsiból, amit az utazás miatt pakoltatok be.
Mindent vigyetek be a lakásba és tegyetek egy helyre, például a nappali padlójára.

Rögtön kezdjetek hozzá az elpakoláshoz. Osszátok fel a munkát, te például foglalkozz a szennyes ruhákkal, az étel és ital maradékokkal. A többiek a tiszta ruhákat, és a saját holmijaikat (töltők, táblagépek, játékok, könyvek) elpakolhatják a saját szekrényeikbe.

Táskákat a helyükre! Mit ér a kipakolással foglalkozni, ha utána még napokig kerülgeted a táskákat? Tedd a táskákat, bőröndöket a helyükre. Ha a kisebb táskákat a nagyobbakba teszed, helyet takarítasz meg vele.

Ürítsd ki a pénztárcádat Nyaralás közben sokféle számla, térkép, jegy, egyéb papírfecni kerülhet a tárcádba, ezek a végén megtöltik a pénztárcádat. Csak néhány perc amíg kiszeded, és nem vesznek el többé a helyet.

Ha mind együtt dolgoztok 30 perc alatt készen vagytok a kipakolással.

Bónusz feladat: Mentsd át a fényképeket a számítógépre, töröld ki a rosszul sikerült képeket, a többit pedig tedd mappába.

Neked is van tipped, hogy csomagoljuk ki nyaralás után?

Share

Hozzászólások

  1. Én szokásom, hogy érkezés után, ha maradt erőm, akkor kirázom a szennyest és a szennyeskosárba teszem.
    Vizes ruhákat kiteregetem, a táskákat, bőröndöket kifordítva, kinyitva a szellős napos teraszon szellőztetem.
    Használható ruhákat sem teszem a szekrénybe, csak szellőztetés után.
    Kissné

  2. Nekem sokat segített mert sokáig kerültem a bőröndöt miután a szennyest és a megmaradt tiszta ruhát kivettem és kimostam az apróságokkal már nem törődtem és a rendszerezés nem az erősségem,úgyhogy köszönöm szépen. Végre minden a helyére került. Szép napot mindenkinek. 🙂

  3. Nálunk is ugyanez volt a helyzet, de az idei nyaralásra szereztem a bőröndbe rendszerező kis “táskákat”. 3 hálós rendszerező különböző méretben; plusz 3 másik tasak a szennyesnek. Én még csak két főre pakolok, úgyhogy két szettet vettem. Hazaérkezés után sokkal könnyebb volt a kipakolás,mert a tiszta ruha volt a hálós táskákban, a szennyes pedig a tasakokban,csak kikaptam őket és átpakoltam a szennyestartóba 🙂 A cipőket/strandpapucsokat is egy nagy vászontáskába tettem, így azt is könnyű volt kipakolni.

  4. Nálam évek óta nagy segítség, hogy nem indulunk úgy el sehova, hogy ne lenne minden táska zsebében 2-3 -gombócra gyúrt- nejlon szatyor. Hazainduláskor már ezekbe rendszerezek, külön a mi ruháinkat, külön a gyerkőcét (az övét már külön mosom), külön a konyhás-kajás cuccokat, így mindent csak ki kell emelni, és előbb-vagy utóbb apránként elfogy a konyhapultról, szennyestartóból. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük