Csütörtöki letölthető: Növények ápolása

2013. 03. 22.

A táblázatok elkészítésénél nem csak az egyedi igényeket veszem figyelembe, hanem arra is törekszem, hogy ne legyenek túl terjedelmesek.
Amikor sok információ kerül egy táblázatba, mindig elképzelem, hogy milyen helyzetben lesz használva. Csinálok egy vázlatot, kinyomtatom, kipróbálom, ha nem elég jó, akkor újratervezem. 🙂 Így volt ez a mai táblázatnál is, amit Andi kért e-mailben:

“Sok szó esik nálad is a tavaszi nagytakarításról, mikor mit tegyünk rendbe. De mindenhol kimaradnak a növények. Persze, ahol 3-4 cseréppel van, ott nem gond, de ahol 20-30 cseréppel van, mint nálam is( vagy még többel) ott már bizony sok időt vesz el a gondozásuk. Pl: most az átültetések.Aztán, mindegyik növényt másképp kell locsolni,sűrűbben- ritkábban, egyiket most kell tápoldatozni, másokat pont ősztől, meg az egyiknek 3 hetente kell a tápoldat ,a másiknak 2 havonta. Ki tudja ezt fejben tartani ennyi növénynél. Szóval ehhez kellene nekem segítség, ahol jelölhetem a különböző igényeket, és hogy melyik növénynél mit végeztem már el.”

A kis képre kattintva töltsétek le táblázatot:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Használati utasítás:
Kinyomtatás után írjátok be növények nevét, majd a locsolásukkal, tápoldatozással és az átültetéssel kapcsolatos tudnivalókat. Tegyétek egy genoterm tasakba, vagy ragasszatok rá átlátszó öntapadós fóliát.
Szárazon törölhető filccel jelölhetitek az elvégzett munkákat. A locsolásnál a hét napjainál tudjátok jelölni mikor kapott vizet a növény. A tápoldatos sorba írjátok be utolsó dátumot amikor azt is kapott a növény. Az átültetés idejét szintén dátummal jelölhetitek.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük