Ne dobd ki! – ami a tubusban marad

2011. 05. 26.

Ma kaptam e-mailben az egyik barátnőmtől az alábbi tippet és fényképet egy üresnek látszó tubusról:

“Nem is tudom már, ki mutatta először, de félelmetes, mennyi cucc marad a tubusos krémekben, hajbalzsamokban, hasonlókban. Akkor is, ha egyébként lefelé, a kupak felé kéne csurogniuk; túl sűrűek, és megtapadnak a tubus falán. Ezt a képet egy 50ml-s krémről lőttem; miután felvágtam két helyen és az ujjammal kikapargattam, két kis műanyag tégely is csurig megtelt a bent maradó, teljesen jó krémmel, amit egyébként már lehetetlenség lett volna kipréselni A nagyobb tégelyről tudom, hogy 8ml, a kicsi lehet 4-5. Ez azt jelenti, hogy 12-13 milit kidobnék az ötvenből, mert azt hinném, hogy á, ebben már nincs semmi. Régóta csinálom már ezt, és az “üres” tubus általában még jó két hétre elég krémet tartalmaz.”

A több mint 10 ml kidobott krém egyben azt is jelenti, hogy a krém árának nagyjából ötödét szintén kidobhatjuk a kukába, ha nem figyelünk oda. Egy krém esetében ez persze nem tűnik nagy összegnek, de éves szinten akár egy teljes flakon kence árát megspórolod, ha megskalpolod a tubust és az utolsó cseppig elhasználod a krémeket. 
Miután elolvastam a levelet kimentem a fürdőszobába és lekaptam a polcról a kiürült folyékony alapozót. Az adagoló puma egy könnyed mozdulattal lejött, és láss csodát, az üveg alján, meg a pumpa műanyag csövén még rengeteg alapozó maradt:

A 30 milis folyékony alapozó alján maradt krém megtöltött egy 3,5 grammos régi arcpirosítós tégelyt.

Nektek van hasonló trükkötök?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük