Nagytakarítás!

2014. 04. 07.

A Tavaszi felfrissülés program 4. heténél járunk, túl vagyunk a fölösleges holmik kiválogatásán, és a rendrakáson. A húsvétot megelőző 1-2 hétre szokás időzíteni a nagytakarítást, ezért mi is ezzel folytatjuk a programot.

Több alkalommal is írtam nagytakarítással kapcsolatos bejegyzést, hogy megkönnyítsem a keresést, ebben a bejegyzésben összegyűjtöttem a legnépszerűbbeket a témában. Az is talál itt hasznos tippeket aki a nagymamáink féle klasszikus bútortologatós takarítást már nem csinálja.

Általában a tavaszi nagytakarításról – Letölthető ellenőrző listával a takarításhoz

Segítség nagytakarításhoz: Szőnyegtisztítás vegyszer nélkül

Segítség nagytakarításhoz: Kárpittisztítás

Segítség nagytakarításhoz: Ablakpucolás

Nagytakarítás a szervezetünkben

A 4. hét feladata a nagytakarítás. Olvasd el a belinkelt bejegyzéseket, gondold át a feladatokat, aztán nézd meg a naptárad, hogy melyik nap mit tudsz megcsinálni.
Miután ezzel megvagy, kezdj hozzá!

Tanácsok takarításhoz:

  • Öltözz át. Vegyél fel olyan ruhát, amit nem sajnálsz, ha olyan folt kerül rá, amit nem tudsz kiszedni. Ha nehezen viseled a tisztítószerek szagát, vagy a port használj kesztyűt, és maszkot amit a szád elé tehetsz.
  • Készíts elő minden takarító eszközt és tisztítószert amire szükséged lesz. Ha több naposra tervezted a nagytakarítást, mindig azokat a tisztítószereket készítsd össze, amikre az adott helyiségben szükséged lesz.
  • A takarítást belülről kifelé, és fentről lefelé haladva kell végezni, hogy a por ne menjen vissza a kitakarított részekre.

Hányszor szoktatok nagytakarítást csinálni egy évben? Mit gondoltok hány óra alatt végeztek vele?

TavasziNagytakaritas

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük