Muffint a fagyasztóba

2012. 05. 28.

A mai családi ebéd után egy receptkönyvet lapozgatva találtam rá a muffinok eltarthatóságára vonatkozó információkra. Kezdem megtanulni, hogy néha a legjobb információk a legváratlanabb helyen és időben tűnnek fel. Ezért hordok magamnál jegyzetfüzetet és tollat. Most egy kis kiegészítést hoztam a meddig áll el a hűtőben, fagyasztóban témához. (A fagyasztós bejegyzés még készül.) A Holló és Társa: Muffin receptkönyvében a következőket olvastam a muffinok tárolásáról:


 

Szobahőmérsékleten, hűtőben:

A muffinokat sütés után légmetesen záródó dobozban kb. 1 hétig lehet tárolni.
Ha 1 hétnél tovább szeretnéd eltenni, rakd hűtőbe.
 

Fagyasztás

A muffinok jól fagyaszthatók. A teljesen kihűlt süteményeket légmentesen záródó fagyasztós tasakokban tedd hűtőbe. Maximum 3 hónapig tárolható így.
Kiolvasztás: sütőben 10-15 perc alatt 150 fokon, mikróban 600 W-on 2-3 perc alatt kienged. Olyanok lesznek, minta frissen sültek volna.

Nyers muffintészta fagyasztása: a tésztát a sütőformába töltöd, majd az egészet beteszed a fagyasztóba, amíg megfagy. Miután megfagyott vedd ki a formából, és csomagold el fagyasztós tasakba. Sütés: fagyos állapotban tedd a sütőformába a tésztát, majd a szokásos módon süsd meg. Ebben az esetben 5-10 perccel hosszabb sütési időt kell számolni.

Ti fagyasztottatok már muffint? Mik a tapasztalataitok?

Share

Hozzászólások

  1. Anyukám is “feltalálta” már a kész sütik lefagyasztását, mikor egy-egy nagyobb vendégség után megaradt sok sütemény. Úgy ahogy volt, a tányért lefóliázta és be a fagyasztóba. ha váratlan vendég jött, csak elő kellett kapni és senki nem mondta meg hogy nem friss.:) Olyan jó volt márciusban elvenni a karácsonyi bejglit. 🙂

  2. Hófehérke Says: május 18, 2019 at 4:08 du.

    Vendéglátózom. Rengeteg helyen fagyasztott, kész süteményekkel dolgoztam. Muffinok, torták, krémes sütik… Előző nap záráskor áttettem a hűtőbe, másnap pedig reggel a kirakatiba. Soha senkinek meg sem fordult a fejében, hogy ez nem aznapi sütés. Mindet kóstoltam, tényleg szuper dolog.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük