5 ok, ami rendrakásra ösztönöz – Pénteki motiváció

2012. 09. 14.

Az jutott eszembe, hogy arról már írtam hogyan kezdj hozzá a rendrakáshoz, de nem esett szó a motivációról. Mi az ami segíthet ebben a nehéz feladatban?

Íme az én személyes listám, 5 ok, ami rendrakásra ösztönöz:.

1) A nyugalom érzése: Amikor rend vesz körül, akkor elégedettséget és nyugalmat érzek, mert tudom, bármit keresek hamar megtalálom. Amikor mindenhol a rendetlenséget látom, tudom, hogy idegessé és türelmetlenebbé tesz.
2) Személyes hiedelmek: Hiszek abban, hogy az otthonunk tükörképe a lelki állapotunknak. Hiszem, hogy ha a lakásban felszámolom a kupit és nem őrizgetek olyan dolgokat amire már nincs szükségem, akkor az visszahat rám.
3) Több mozgástér: Nem szeretném, ha a lakásunk tele lenne zsúfolva bútorokkal. Szeretem a tágas tereket, és azt, hogy a fiaimnak van elég helye játszani, és több méternyi autópályát felépíteni. Ezért olyan bútorokat készíttetünk az asztalossal, amiben sok holmit tudunk tárolni.
4) Változatosság:Ez az előző pontból következik. Ha kevés a bútor és nincsenek fölösleges holmik, egyszerűbb átrendezni a szobákat. Általában évente egyszer máshova toljuk bútorokat, mert az jobban megfelel az otthoni tevékenységeinknek.
5) Szabadidő: Arra törekszem, hogy hétköznap legyek meg a takarítással és rendrakással, így szabad a hétvége és lehet programokat szervezni.
 
Téged mi ösztönöz rendrakásra?

Share

Hozzászólások

  1. Gyűlölök keresgélni. Persze mindig olyankor kell gyorsan megtalálni valamit, amikor épp indulunk, és nincs rá idő. Emiatt aztán igyekszem a dolgokat rendszerezni, rendben tartani, még ha nem is mindig sikerül. Ha tudom, hogy azt a valamit kb hol keressem, akkor sokkal nyugodtabb vagyok az olyan kérdéseknél, hogy “Anya, hol van a ….?”.

  2. A fenti 5 okon kívül nekem fontos, hogy legyen én időm és, hogy minőségben és mennyiségben is tudjak a családommal lenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük