A blog mögött: Segítség, leblokkoltam!

2017. 06. 21.

Általában nem jelent gondot témát találni, és írni, de az elmúlt hónapokban más volt a helyzet.
Mondhatnám azt, hogy a részmunkaidős állásom, a gyerekek tevékenységei, a háztartás és a blog összehangolása nem sikerült, de ez nem igaz. Tény, hogy zsúfolt hónapok vannak mögöttem, de azért 20-30 percem szinte minden nap akadt amit a Rendteremtőre fordíthattam. Inkább írói válságnak nevezném a kialakult helyzetet.

Megvan a menete annak, hogyan vezetem a blogot. Folyamatosan keresem az új témákat, amiket egy excell-ben vezetek. Ezekből készül a bejegyzések egyik része, a másik fele pedig a velem éppen történő dolgokból, vagy hirtelen bevillanó ötletekből, amiket rögtön meg is írok.
Akkor mégis hol a hiba? Ötletlista van, csak éppen a témák kidolgozása nem valósult meg. Ültem a gép előtt, átfutottam az ötletlistámat, és a hozzájuk kapcsolódó rövid összegzéseket. A szavak csak nem akartak jönni, vagy, ha jöttek is, állandóan a DEL billentyűvel ért véget a mondat, és maradt üres a szerkesztői felület.

Múlt héten volt egy megbeszélésem az egyik belvárosi kávézóban, és szóba került a bejegyzések hiánya. Ahogy elmeséltem a helyzetet, hogy valahogy bennem ragadtak a szavak, megkönnyebbültem. Szeretek írni, és szeretem ezt a blogot is, és benneteket, akik olvastok. Miattatok kezdtem el írni, hogy megosszam veletek a tapasztalataimat, és a hibáimat, amikből tanulhattok. Miattatok folytatom az írást.

Egy újabb témakeresős böngészés közben találjátok ki, mi volt az első tipp, amibe belefutottam a Pinteresten? Írj listát! RENDben, akkor íme az ötleteim:

  • Szabad írás. Bármit, bárhol, bármikor. Nem csak a blogra szánt időkereten belül, és nem csak a blog témáiban. Ebből ugyan blogbejegyzések nem lesznek, de azt hiszem nem jó, ha görcsösen csak blog témáira korlátozom az írást.
  • Csajos programok, beszélgetések: a két kezemen meg tudom számolni, hogy az elmúlt hónapokban hány házon kívüli programom volt. Itt az ideje egy újabbnak 🙂
  • Testmozgás. Néhány év kihagyás után, április óta újra heti kétszer járok edzeni, és két hónap után végre érzem a jótékony hatását.
  • Szünet. Aki ülőmunkát végez, annak óránként legalább egyszer fel kellene állnia átmozgatni magát. Én sokszor megfeledkezem erről, aminek az az eredménye, hogy az idő múlásával egyre kevésbé fog az agyam, és alig haladok a feladataimmal. Általában akkor jut eszembe szünetet tartani, amikor már abszolút nem megy a munka. Ilyenkor teszek egy kört a lakásban, nekiállok mosogatni, vagy beindítom a mosógépet. Közben sokszor újraindul az agyam, és ha ilyenkor bevillan a következő mondat, akkor rohanok a géphez és bepötyögöm.
  • Zenehallgatás
  • Olvasás. Valahogy egyszer azt olvastam, hogy mielőtt az ember írni kezdene érdemes 15 percet olvasni.

Nektek is van ötletetek? Folytassátok a listát!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük