Hello 2014

2014. 01. 06.

Az év első heteinek tagadhatatlanul része a tervezés. Új célokat fogalmazunk meg, és álmodozunk is egy kicsit. Neked, aki ezeket a sorokat olvasod, a céljaid közé tartozik, hogy átlásd a hétköznapokat. Rálátást úgy kaphatsz, ha előre tudsz nézni, előre tervezel. Mire van szükséged a tervezéshez? A válasz egyszerű és remélem egyre inkább magától értetődő: naptárra. Bármilyen naptárban lehet előre tervezni, fali-, asztali naptárban, határidőnaplóban, és online naptárakban is. A következő lépéseket követve átfogó képet kapsz arról, milyen események köré szerveződik az előtted álló év.

Az aktuális heti, és a következő heti eseményeket már tisztán látod. Az aktuális programok mellett nagyobb időtávra is tudsz naptárral tervezni. Lássuk mik tudhatunk már most, az év első napjaiban a következő hónapokról:

  • Az ünnepnapok minden naptárban jelölve vannak, a “ledolgozós napok” és a hosszú hétvégék viszont nem. A munkarend változásokat közzéteszik, csak írd be a Google keresőbe: munkaszüneti napok, és máris láthatod, mikor lesznek hosszú hétvégék, és melyik szombatokon kell majd dolgozni. Írd be ezeket is határidőnaplódba.
  • Ha gyermekeid vannak, akkor már lehet, hogy tudod mikor lesznek nevelés nélküli munkanapok, szünetek a következő hónapokban. A legtöbb intézmény a honlapján közzéteszi az ebédbefizetések időpontját, ezt is felírhatod. A munkarend változások és a szünetek ismeretében időben tudsz gondoskodni a szabadságról, vagy a gyerekfelügyeletről.
  • Ha van olyan egészségügyi kontroll vizsgálat ahova el kell menned, ez is szerepelhet már most a naptárban. Például a nagyobbik fiamat évente kell vinni a szemészetre kontrollra. Tavaly májusban voltunk, tehát idén is májusban fogunk menni. Ezt felírtam a határidőnaplóba a havi tervezőbe májusra, még konkrét időpont nélkül, ceruzával. Márciusra pedig beírtam, hogy időpontot kell kérni, mert 2 hónapra előre adják ki az időpontokat.
  • Azt is átgondolhatod, hogy az elkövetkező negyed évben mikor szeretnél szabadságra menni. A tervezett időpontot jelöld a naptárban ceruzával, és akkor véglegesítsd amikor már szóltál róla a munkahelyeden.
  • A fontos családi eseményeket is érdemes feljegyezni, mint a születésnapok, évfordulók, hogy ezekről se feledkezz meg.

A fenti lépéseket követve már a kezedben is van egy vázlat a 2014-es évedről. Ezt bővíted az év során folyamatosan az aktuális dolgokkal. Ne felejts el előre lapozni időnként és megnézni mi vár rád a következő hetekben.

A bejegyzésben szereplő dolgokon kívül te mit írtál még be a naptáradba?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük