Miért van rendetlenség a lakásban? Te mit gondolsz?

2012. 04. 17.

Az e heti kérdésem a rendetlenségre vonatkozik. Az életünk és otthonunk állandó része a rend és a rendetlenség, ami a minket körülvevő tárgyakhoz kötődik. Sokat foglalkozom ezzel a témakörrel, mert elhanyagolt terület.

Keveset beszélünk róla, keveset foglalkozunk vele, mégis bosszant amikor nem találod amit keresel, vagy nem tudod mivel magyarázni a rosszkedved. Az otthonosság, a harmónia hiánya sokszor a rendetlenségből ered.

Mit nevezünk rendnek és rendetlenségnek?

Legegyszerűbben úgy fogalmazható meg a rend, hogy minden amire szükségünk van kéznél van. A rendetlenség pedig az, amikor valami nincs a helyén. De mi az oka annak, ha valamit nem teszel vissza a helyére?

[polldaddy poll=6144862]

Szerinted vannak még más okok (kifogások)  a rendetlenség hátterében?

Share

Hozzászólások

 1. Körtvélyessy Andrea Says: április 18, 2012 at 10:11 de.

  Először is nagyon boldog névnapot kívánok.
  Ahhoz,hogy rend legyen a lakásban,vagy bárhool,a felsoroltakon kívül nagyon fontos,hogy a család összes tagja elpakoljon maga után.Jó,már pici kortól erre nevelni a gyerkőcöket.A férjet meg pótlólag kell ránevelni.Különben a háziasszony mást se csinál,csak pakol a többiek után,ha nem akkor meg eluralkodik a káosz.

 2. Csányi Andi Says: április 18, 2012 at 1:46 du.

  Köszöm Andrea, neked is boldog névnapot! Valóban sokat számít a rendrakásban ha mindenki megszokja, hogy elpakoljon maga után. A gyerekek rászoktatása a könnyebb eset, férjek esetében kétséges a siker.

 3. Körtvélyessy Andrea Says: április 18, 2012 at 2:38 du.

  Köszönöm.Hát igen,férjek esetében nem mindig jön össze.Aztán ha nem találnak valamilyen szerszámot,kétségbe vannak esve.

 4. Sziasztok. Én a másik oldalt képviselem. Én a barátnőm és gyerekei után szoktam elpakolni, de már kezd tele lenni a hócipőm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük