Csütörtöki letölthető – Lomtalanítós lista

2020. 07. 16.

Pár napja kaptuk a papírt az esedékes lomtalanításról, azóta keselyűként járok körbe a lakásban, és keresem, hol vannak fölösleges dolgok a lakában.

Mentségemre szóljon, hogy kissé fáradt vagyok mostanában, mert csak a harmadik kör után jutott eszembe, hogy készítettem pár éve egy listát pont ilyen alkalmakra. Előkerestem, negyedszer is körbementem a lakásban, és szépen felírtam rá mindent, amitől a lomtalanításkor szeretnék megszabadulni.

A listát használva biztos nem jártok úgy mint J. a tavalyi lomtalanításkor:

“Tavaly nyáron, a legutóbbi lomtalanításkor éppen rengeteg családi problémánk volt, így nem éppen tudatosan álltam hozzá a lomtalanítás kérdéshez. Csak akkor jöttem rá, hogy már éppen zajlik, amikor megjelentek a mindenhol cirkáló kis furgonok, teherautók és a kirakott lomkupacok. Persze pánikszerűen végigrohantam párszor a lakáson – ami nem kicsi, így a kilométerhiányomat is letudhattam… 🙂 – felkapva ezt-azt, pár dolgot, ami már régóta szúrta a szemem, vagy állandóan belerúgtunk, de semmi tudatosság nem volt a dologban. Természetesen egy héttel a lomtalanítás után végre volt időm leülni, és átgondolni mindent, így viszont egy csomó kacatot találtam, amit simán kirakhattam volna. A kedvencem a nagy láda volt a teraszon, amit szintén szanálni akartam, de így jobb híján egy évig – a következő lomtalanításig – a kimaradt kacatokat tárolom benne. Az biztos, hogy idén sokkal tudatosabb leszek, mert nincs kedvem újabb egy évig kerülgetni a ládát és a vackokat. 🙂 “

Idén kicsit megújítottuk a listákat, egy kis ráncfelvarráson estek át, és kétféle lista is készült. Egyik a szokványos, évi lomtalanításhoz.

A másik – mivel lomtalanítani nem csak ilyenkor, hanem az év során bármikor lehet – egy általános lomtalanításhoz, ahol a pipálós lista alatt felírhatunk egyéb fontos információkat is, pl. a fuvarozók elérhetősége, a lomtalanítás időpontja, szállítás időpontja, segítők.

Ilyen esetben mindig gondoskodj a hulladék elszállításáról. Ne halmozd a szemtet a háznál lévő szemetesek köré! Az összeszedett lomokat te magad is leadhatod hulladékudvarban. Keress rá a lakóhelyeden működő hulladékudvarok elérhetőséségére. Ellenőrizd le, milyen típusú hulladékot vesznek át. (Pl: FKF – leadható hulladékok)

A listák letöltéséhez kattints a kép alatti szövegre. A .pdf fájl megnyitásához Adobe Reader szükésges.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük