A tematikus témák lezárásaként mostantól link partyval jelentkezem, ahol az adott témával kapcsolatos blogbejegyzéseinket oszthatjuk meg egymással. Az első téma a befőzés és azon belül a kedvenc recept.
Nálam jelenleg a rebarbarás eperdzsem a favorit, a receptet a sutnijo.hu oldalon találtam.
Hozzávalók:
- 900 g földieper (előkészítve mérjük le)
- 350 g rebarbara
- 1 tasak Dr. Oetker Befőzőcukor Extra 2:1
Elészítés:
- 1) A földiepret a szárától megtisztítjuk, megmossuk, lecsöpögtetjük, apróra vágjuk, és 900 g-ot kimérünk belőle.
- 2) A rebarbarát megmossuk, megtisztítjuk (ne húzzuk le a héját), apróra vágjuk, és 300 g-ot kimérünk belőle.
- 3)A gyümölcsöket egy főzőedénybe tesszük, és a befőzőcukorral jó elkeverjük.
- 4) Állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd továbbra is keverve legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk.
- 5) Ha szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
A recept forrása: http://www.sutnijo.hu/recept/425-rebarbaras_eperlekvar
Neked melyik a kedvenc lekvár recepteted?
Posztold ki a blogodban, és oszd meg velünk, az alábbi űrlap kitöltésével!
Linkelési szabályok: a bejegyzésed tartalmazzon egy lekvár receptet, forrás megjelöléssel együtt. A bejegyzés szövegében helyezz el egy hivatkozást a Pénteki Rendteremtő Partyra. Fenntartom a jogot arra, hogy a nem szabályos linkeket törlöm.
A linkbeküldés módja:
1) Az első sorban add meg a blogod nevét, a következő sorban a konkrét bejegyzésre mutató linket. Végül nyomd meg az enter gombot.
2) Linkelés után hagyj egy megjegyzést. Köszönöm 🙂
Szia! Úgy látom, más még nem linkelt, kezdem én 🙂
Remélem, még sokan csatlakoznak, mert nagyon szeretem a blogod és az újabb ötleteidet is!
Abban viszont nem vagyok biztos, hogy jól linkeltem, mert én csak a fapados lekvárkészítésről írtam -semmi extra és befőzőcukros- de hátha jöhet ilyen bejegyzéses link is.
Szia, minden jót!