Kipróbáltam a LifeDirectort

2012. 08. 07.

Mi a helyzet az újévi fogadalmakkal?

Január lején az új év új kezdet érzés hatása alatt sokan tesznek fogadalmakat, hogy mit fognak másként csinálni az elkövetkező évben.  Hatalmas a lelkesedés, de néhány hónap elteltével a legtöbb fogadalom feledésbe merül, mert a szavak mögött nincsenek tettek.  Ugyanilyen gyakori az az eset is, amikor a fogadkozó elkezd változtatni, de feladja egy idő után mert túl nehéz tartani az ígéretet. Ilyesmi akkor fordulhat elő, ha túl nagy dolgot, vagy túl általánosat határozol el.

A fogadalom a múlté, az elhatározásoké a jövő.

Május végén az Üzletanyu konferencián  hallottam először egy új honlapról és módszerről, ami fogadalmak helyett a kisebb elhatározásokban és ezek megtartásában segít. Rögtön tudtam, hogy ezt a módszert ki kell próbálnom. Egyrészt, mert szeretek új módszerekkel kísérletezni, amikkel rendet tarthatok az életemben. Másrészt nektek is szeretném megmutatni milyen sok lehetőség kínálkozik a rendrakásra.

Kétféle rend van: a fizikai környezeted rendje, és a belső “szellemi” rend. A LifeDirector remek eszköz ahhoz, hogy rendet tegyél a fejedben és aztán a környezetben is.  A LifeDirector.com célja, hogy a tudatos változásokat ne misztikus célokkal, hanem több életterületre vonatkozó kisebb elhatározásokkal és rendszeres önértékeléssel érd el.

Hogyan működik?

Egy gyors regisztráció után birtokba is veheted a saját fiókodat, ahol  5 fő életterületen fogalmazhatsz meg elhatározásokat:

  • egészség – ez a terület több részterületre van bontva, hogy pontosan meg lehessen határozni a tevékenységeket
  • család
  • munka
  • kikapcsolódás
  • fejlődés

Az Üzletanyu konferencia után nagy lelkesedéssel jelentkeztem be a LifeDirector fiókomba, hogy teleírjam elhatározásokkal. Az első tevékenységekkel könnyű dolgom volt, felvettem a LD elhatározás listájából az ivásra és alvásra vonatkozó elhatározásokat és egy kicsit módosítottam rajtuk a saját igényeim szerint. Az iváshoz azt is beírtam hogy odakészítek az asztalomra egy 2 literes üveget és azonnal újratöltöm vízzel, amint kifogy.

Elhatározások Rendteremtő módra

Az alapdolgok után elkezdtem saját elhatározásokat beírni, ezek leginkább a munkára és az otthoni teendőkre vonatkoznak. Mivel az otthoni dolgokat nem tudtam a megadott életterületekre besorolni, így rögtön létre is hoztam egy saját kategóriát ezeknek.  Volt amivel meggyűlt a bajom, mert a tevékenységet be tudtam írni, de azt nem, hogy mitől lesz kézenfekvő. Néhány próbálkozás után rájöttem, hogy a LifeDirektor olyan mint egy férfi, akkor működik jól, ha konkrétan megmondod neki mit akarsz.

Ilyen egy elhatározás: 15 perc rendrakás

Megjegyzés (vagyis amitől kézenfekvő lesz):  Beállítom a telefonom vagy az ébresztőórám, hogy jelezzen ha lejár az idő. Ha halogatni akarnám a rendrakást emlékeztetem magam arra, mit mond FlyLady:”15 percig bármit tudsz csinálni.” Egy dobozba teszem azt amit el kell pakolni, így egyszerre viszem a dolgokat a helyükre és nem egyesével.

A rendszer nem merül ki az elhatározások megtételében, minden héten értékelned kell az előző hetedet. Ha megfeledkezel róla, jön a virtuális ejnye-bejnye (e-mailben), hogy még nem értékelted a heted.

Eddig 9 elhatározást tettem, a heti értékeléseknél általában a felére tudom azt mondani, hogy sikerült, a többi legközelebb sikerül. Az elején mindig csúsztam az értékeléssel. Mondhatnám azt, hogy azért, mert még új volt számomra ez a módszer. De inkább arról volt szó, hogy nehezemre esett szembenézni azokkal a dolgokkal amiket egyáltalán nem tettem meg. Az egyik sikerélményem az volt amikor az egyik munkával kapcsolatos elhatározásomat 3 hét után először  jól sikerültre tudtam értékelni.

Jelentem a módszer működik

Szerintem az otthoni tennivalók és rutinok kialakításához is jól használható. Azt mondják, hogy egy-egy új szokás 3-4 hét alatt rögzül az emberben, ennyi kell hogy rutinná váljon. Mivel a LifeDirectorban  minden hetedet értékeled, látni fogod ha kezded elhanyagolni az adott tevékenységet és tudsz korrigálni.

Ide kattintva létrehozhatod a saját LifeDirector fiókodat: http://www.lifedirector.com

Te kipróbálod? 

 

Share

Hozzászólások

  1. Én is kipróbáltam mikor elküldted e-mailben a címet és tényleg sokat segít. A legjobban azt szeretem benne,hogy az élet minden területére kiterjed,mindegyikre tettem is feladatot,mert szerintem mindegyikre oda kell figyelni és folyamatosan fejlődni.Az értékeléskor az is tisztán látszik,hogy életem mely területére nem fordítok elég figyelmet.Mindenkinek ajánlom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük