Csütörtöki letölthető: Éves terv

2013. 01. 03.

Az újévi fogadalmakban nem hiszek, az előre tervezésben és a célkitűzésben annál inkább. Ezért 2013 első bejegyzése és egyben első letölthető táblázata az éves tervezésben segít neked.
Sokan valamiféle misztikus dolognak tartják a célkitűzést. Nem az! Mindenki vágyik valamire. Te is ugye? De ha csak vágyakozol és január elsején arra gondolsz, hogy jó lenne elérni, vajon tényleg eléred amit akarsz? Tudod, hogy nem.
Nálam jóval okosabb és sikeresebb emberek, mind úgy gondolják, hogy ha el akarsz érni valamit akkor azt papíron kell megtervezni. Van valami erő abban, ha leírod a dolgokat. Először csak írd le a céljaidat éves szinten. Egy másik lépés lesz majd a célokhoz vezető tennivalók összeírása.

Tanácsok az éves terv használatához:

  • Éves tervet használhatsz a munkádban és magánéletedben is. A letölthető táblázat első oszlopában szerepelnek a hónapok, a többi oszlopot üresen hagytam, így attól függően tudod alakítani, hogy hol fogod használni.
  • Személyes tervezésnél a felső sorba írd be a különböző életterületeket, mint család, egészség, baráti kapcsolatok, karrier, pénzügyek, tanulás. Alá, a hónapokhoz kerül mindaz amit ebben az évben el akarsz érni. Például egy nyelvvizsga, vagy más továbbképzés, nyaralások.
  • Ha a munkáddal kapcsolatban készítesz tervet lehet egy oszlop projekteknek, a tanulásnak (a naprakész tudás ma nagyon nagy érték), vagy akár a munkahelyi kapcsolatoknak, és a karriered építésének. Szép dolog előléptetésre vágyni, na de azért dolgozni is kell. Folyamatosan. Mit fogsz tenni, hogy jobb legyél a munkádban?

Én például ebbe a táblázatba írom a bloggal kapcsolatos terveimet. A felső sorba a blog fő kategóriái kerültek, alá a hónapokhoz egy vagy két nagyobb téma amit szeretnék feldolgozni. Például januárra az éves tervezés és tennivaló listák, és a papírok rendszerezése került a táblázatom rendrakás oszlopába. A belső “lelki” rendrakás is rendrakás, igaz? Ha nincs zűr a fejedben sokkal tisztábban látod majd a dolgokat. Háztartás témakörben a áprilisra a tavaszi nagytakarítás, és a húsvéti készülődés került be fő témaként.
Ugyanezt a táblázatot használom a céges tervekhez is: a különböző feladatkörökhöz tartozó célok szerepelnek rajta.

Az éves terv összegzi a legfontosabb feladataidat, ez a kiindulópont a megvalósításhoz vezető úton. Ha elvesztenéd év közben a lendületet vagy eltérnél a tervezett iránytól, segít visszatalálni a jó irányba. Az éves terved alapján konkrét tennivaló listákat tudsz írni a céljaid megvalósításához. Ez lesz a jövő heti letölthető témája.

Töltsd le, nyomtasd ki, tervezd meg a 2013-as évedet. Jövő héten innen folytatjuk.

A jegyzetlapokat a nyilakra kattintva töltheted le. A .pdf fájl megnyitásához Adobe Reader szükésges.

Share

Hozzászólások

  1. Köszönettel letöltöttem a tervezőt. Én is nagyon hasznosnak tartom a listák írását és az előre tervezést. De ha jól tudom, idén március 31-re/április 1-re esik Húsvét. Nem késő áprilisa írni a húsvéti készülődést ? 🙂

  2. Csányi Andi Says: január 4, 2013 at 2:59 du.

    Gabi: De persze, az április késő, a papíromon márciusra van írva, nem tudom miért is írtam áprilist a bejegyzésben 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük