Csütörtöki letölthető: Karácsonyi levélpapír

2013. 11. 07.

Lippai Janka vendégposztja

Ennél a témánál találkoztam pár dilemmával. Az első, amit az amerikaiak okoznak azzal, hogy náluk a Mikulás karácsonykor jön, nálunk meg ugye Mikuláskor. De mivel mindenhonnan az amerikai kultúra termékei folynak, már az én zsenge, még-nem-egészen ötéves gyermekem is karácsonyra várta a Mikulást. Közöltem vele a jó hírt, miszerint nemcsak egy, hanem két csodatévő balek is van decemberben, aki hoz neki ajándékot. (Ennek jelentőségét még nem sikerült kellőképpen értékelnie… )

Level3
Miután ezt tisztáztuk – és gyorsan megírtuk a levelet, hogy tényleg el is jusson az öreghez – újabb dilemmaként jelentkezett, hogy hova címezzük… És megint az amerikaiak: szerintük a Mikulás az Északi-sarkon lakik, közvetlenül Superman kristálypalotája mellett, de ezzel szemben több aggályom is támadt. A legnagyobb az, hogy az Északi-sarkon semmi, de semmi olyan ehető növény nem terem, amit a rénszarvasok le tudnának legelni, még csak egy nyamvadt rénszarvas zuzmó sem – így a rénszarvasok iránti emberbaráti szeretettől indíttatva inkább Lappföldet választottam Mikulás lakhelyéül. (amúgy elvileg ott van a hivatalos irodája címmel, faxszal, telefonnal, míg az Északi-sarkról nem kaptunk visszajelzéseket… :))

Útmutató a letöltéshez és a nyomtatáshoz:

   1) A levelek, a boríték és a bélyegek sablonját a szokásos módon a kis képre kattintva töltheted le. Három sablont készítettem, egy csíkos, egy pöttyös és egy bélyeges verziót, és mindegyikből van vonalas és vonal nélküli is – a vonal nélküli azoknak a gyerekeknek, akik inkább szeretnék lerajzolni a Mikulásnak, hogy mit kérnek.
   2) Ha megvan a sablon, nyomtasd ki, de semmiféleképpen se igazítsd a nyomtatható területhez, mivel A5-ös méretű a levél, amit majd ki kell vágni a papírból.
   3)A borítékot is egy az egyben nyomtasd ki, nem kell a nyomtatható területhez igazítani, mert akkor a mérete pár százalékkal le fog csökkenni – így viszont nem fog beleférni a levél. A szürke vonalkák mentén vágd körbe a borítékot, a négy fülecskét hajtsd be. A megírt levelet hajtsd félbe tedd a borítékba és a fülecskéket középen egy matricával ragaszd le.
   4)Végül a bélyegeket öntapadós papírra nyomtasd ki, nagyon sok van egy íven, de a matricaragasztgatás mindig jól jön, szóval nem hiszem, hogy ne találnátok meg a sok kis matrica helyét majd valahol a lakásban.

Level1

Rendteremtő tipp: Tipp: a gyerekek ajándéklistáját elküldhetitek egymás után a nagyszülőknek és más rokonoknak, ezzel segítetek a vásárlásban. Akinek elküldöd a listát kérd meg, hogy válasszon róla. Amit választott azt húzd le a listáról és úgy küld el a követező embernek, így elkerülhető a dupla ajándék.

+1 a bélyeg mintás levélpapírt küldhetitek a Jézuskának is, a boríték pedig bárhogy dekorálható, nincs kőbe vésve a Mikulás téma.

A levélpapírt Janka blogjáról a Papírműhelyről tölthetitek le:

Levél a Mikulásnak

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük