Tárolás a konyhában: fedő-sztori

2014. 01. 20.

11 megoldás fedők tárolására

A mai bejegyzés válasz apukám kérdésére: Hogyan tároljam a fedőket, ha a tároló nem lehet ajtóra vagy falra szerelhető, és nem szeretem például az összecsukható edénytartót?
Egyetlen kérdéssel kizárta a legegyszerűbb tárolási módokat, viszont találtam néhány igazán jó ötletet, amit a következő képeken megmutatok nektek.


Úgy döntöttem nem hagyom ki a felsorolásból a legegyszerűbb darabokat sem, vegyünk számba minden lehetséges változatot. Ezeket a tárolókat nem kell rögzíteni, oda tesszük ahova csak szeretnénk.
1) Összecsukható fedőtartó

2) Fa fedőtartó

3) Ajtóra szerelhető fedőtartó

4) Falra szelhető fedőtartó

Kihúzható fedőtartók:
5) Stabilan tartja a fedőket, a szekrény mélysége kihasználható. Helyet vesz el a polcon, arra nagyon kell figyelni, hogy maradjon mellette elég hely az edények ki és bepakolásához.

6) Egy másik változat a kihúzható tartóra:

7) Kihúzható fiók a fedőknek: ebbe a mély fiókba beépítettek egy kisebb lapos fiókot külön a fedőknek. Hasonló kihúzható fiókot láttam a felső szekrény alá beépítve, ez is jó hely lehet.

8) Rekeszekre osztott fiók: ha az edénytartó fiók elég széles, akkor le lehet választani belőle 1-2 kisebb részt, ahova a fedők kerülnek.

9) Fedőtartó sin a polc aljára szerelve: alsó és felső szekrényben is használható megoldás, a képre kattintva eljuttok a bloggerhez és elolvashatjátok, hogy készült.

10) Irattartó papucs, nagyobb üres müzlis doboz: a műanyag ételtartók fedőihez

11) Műanyag kosár, címkékkel: az ételtartó dobozoknak és fedőknek

Share

Hozzászólások

 1. Sziasztok!Nekem a spàjz ajtò belső oldala tűnik a legpraktikusabbnak!

 2. Se kep, se link… valami nem jol van… csak nalam?

 3. a 10. és 11 -es a legötletesebb :)))

 4. Celesztina Says: január 20, 2014 at 7:19 du.

  Nálunk a lábasok mögött vannak egy tányércsepegtetőn (ikeás)

 5. Nálam nagyon kevés a hely így a 9-es, a fedőtartó sín ragadott meg leginkább.

 6. Nekem a 9-es és a 10-es megoldás tetszik 🙂

 7. Huhh, nálunk spájz és egyéb beszámítható ajtók hiányában mikroszkopikus méretű konyhával igazán nagy gondot okoz a fedők tárolása, de a 9. ötlet, a polcok aljára helyezett sínekkel egy igazi reveláció volt!

 8. Nekem is a 9-es jön be, nálunk sincs, ajtó, és a szerkényekben is kevés a hely a parányi konyha miatt, de a 9-est megpróbálom:)

 9. Nekem a 10-es tetszik a legjobban. A másik kedvenc a 7-es, ezt úgy képzeltem, hogy a szekrényajtót kinyitva legfelülre berakni egy ilyen fiókot, mert mély fiókom nincs, illetve ami van, az sokkal keskenyebb. Erről egyébként eszembe jutott, hogy a Nagymamámnak a gyúródeszkája volt így beépítve a konyhaszekrénybe 🙂 A 11-es is jó, csak nem tudom hova rakjam a kosarat.

 10. Jaj, Andi hová rejtetted a képeket?! Egyébként nekem is elférnek a kisebb lábasok-fazekak-serpenyők mellett egy kicsi műanyag tányér-csepegterőn.

 11. Csányi Andi Says: január 21, 2014 at 1:45 du.

  Zsu: Elvileg ott kellene lenniük a képeknek. Melyik böngészőben nem látjátok a képeket?
  Csak hogy tudjam merre induljak el a problémamegoldásban.

 12. Zsu, probald meg masik bongeszovel, en is csak igy latom.

 13. Nekem is a 9. tetszik a legjobban, szerintem meg is csinál(tat)om 🙂

 14. Én a saját lábosára teszem fordítva a fedőjét, erre jön a kisebb lábos. Minden sínes megoldás azért nehezen megvalósítható, mert különböző méretűek a fedők… Nekem van 10 literes edényem és 1 literes is…

 15. Nálunk a 9-es van, és bevált, de csak ugyanakkora fedők férnek egy helyre. Az ételhordó fedelekhez külön dobozt használok 🙂

 16. Ugyanaz a böngésző, és ma látom. Az internet rejtelmei….

 17. Csányi Andi Says: február 12, 2014 at 11:20 du.

  Zsu: Ki érti ezt. Legalább megoldódott. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük