Kipróbáltam: Vileda törlőkendők

2014. 04. 02.
A farsangi fánk után és a tavaszi nagytakarítás előtt mi máshoz is kapcsolódhatna a “Kipróbáltam” rovat legújabb bejegyzése, mint a takarításhoz.

Volt már szó arról, hogy az egybegyűjtött tisztítószereket és eszközöket vidd magaddal helyiségről helyiségre amikor takarítasz, mert így jelentősen csökkentheted a takarítása fordított időt. Az ilyen praktikák mellett lényeges az is, mivel takarítasz. A jól összeállított eszközkészlet is segít a feladataid gyors elvégzésében.

Vessetek egy pillantást az én takarítós szettemre
takarítószerek
 
Tehát a takarításhoz szükséges holmik egyben vannak, akkor most nézzük a törlőkendőket:
A reggeli csaptörölgetős villámtakarításhoz (FlyLady-k ti tudjátok mi ez) a Vileda vízkő eltávolító kendőt használom. Bevizezem és áttörlöm a csapokat, a zuhanyfejet, a mosdót és a zuhanytálcát. És ennyi. Az ecetes vízből akkor spiccelek egy keveset a felületre, ha elképesztően makacs módon ragaszkodik a vízkő a helyéhez. Szóval adott egy nedves kendő, vegyszer és hatóidő nélkül Kész nyereség.
Maga a kendő nagyon érdekes, az egyik oldalán ezüst csillagok vannak, a másik fele pedig sima, az előbbivel lehet a vízkövet letörölni, az utóbbival pedig szárazra törölni a csapot.
SAM_3836
 
Kreálnom kellett egy vízfoltos csapot, hogy meg tudjam nektek mutatni mire jutok a kendővel, ezért pár napig kihagytam az esti takarításból a konyhai csapot. 🙂 Íme az előtte, és az utána állapot:

Vileda_elotte_utana

A foltok eltűntek, különösebb erőt sem kellett kifejtenem hozzá, és időben sem tartott sokáig. Két helyen látszik egy-egy makacsabb folt, ezekre most nem fújtam ecetet, mert a cél az volt, hogy csak a kendőt használva takarítok.
 
A gyorabb takarítás mellett igyekszem ésszerű kereteken belül tartani a takarítóeszközök mennyiségét, ezért került a kosárba a mindenre használható háztartási törlőkendő. Jó nagy méretű, nekem például a különböző feladatokra más-más méretben esik kézre, így több darabra vágtam. A WC ülőke tisztításától a bútorok lemosásáig, vagy a kiborult innivalók feltörléséig sok mindenre használom.

SAM_3807SAM_3806

 
A végére maradt a rózsaszín mikroszálas mosogatókendő: Sikerült bénáznom az olajos serpenyővel, aminek a tartalma a mosogatóba borult. Máskor is műveltem már hasonlót, és annyira utálom az olajban úszó edényeket mosogatni. Egy csomó mosogatószert elpazarlok, és volt amikor száradás után még zsíros tapintása volt az edénynek. Pedig annyit suvickoltam. Brrrr… Régebben azt hittem, hogy rossz a mosogatószerem, de miután leváltottam akkor is akadt zsírosan maradt edény. Szóval képzelhetitek, mennyire nem volt kedvem nekikezdeni a mosogatásnak.
A szivacs csomagolásán olvastam, hogy jól magába szívja az olajat, hát ez most abszolút tesztelésre került. És működött! Nem kente még jobban szét az olajat az edényeken. A végén, simán kimostam folyó víz alatt, és gond nélkül lehet tovább használni. Megtartom. 🙂 Ha nagyon koszosak lesznek a rongyok és nem lesz elég vízzel átmosni, akkor megy majd a gépbe.
 
ViledaPinterest
Ehhez hasonló módon összeválogatott eszközökkel gyorsabb a takarítás, mert jól felszedik a szennyeződéseket, plusz kevesebb tisztítószerre van szükség hozzá.

Ti miket használtok a heti takarításhoz?

A bejegyzés támogatója:

Vileda_Logo_Claim_neg

Share

Hozzászólások

 1. Kedves Andi!
  Köszönöm az összeállítást! Ezeken kívül nekem még szükségem van gumikesztyűre, mert ha csak ránézek az ecetre vagy bármilyen más tisztítószerre, már kijön a kezemen az ekcéma. A vileda gumikesztyűje az egyik kedvencem. Nagyon jól lehet benne takarítani. 🙂

 2. Kovács Vivien Says: április 15, 2014 at 9:26 de.

  Andrea, Kedves! Megírnád nekem, hogy hol szerezted be ezeket a tisztító kendőket? Én Vas megyében, Bükön élek, a környék (Szombathelyet is beleértve)összes olyan boltját végig jártam, ahol sejthető, hogy vannak ilyen törlőkendők,DM,Rossman, Metro,kisebb vegyi boltok, de az általános törlőkendőn kívül egyiket sem találtam. A húsvéti nagytakarítás már megvolt nélkülük, de szeretném ezeket beszerezni! Válaszodat megköszönöm, kellemes húsvétot kívánok, szeretettel: Vivi

 3. Csányi Andi Says: április 15, 2014 at 10:10 de.

  Kedves Vivien, ha egyik helyen sem találtál, akkor legegyszerűbben a Vileda webshopjában tudsz bevásárolni, ezen a linken: viledabolt.hu

 4. Kovács Vivien Says: április 15, 2014 at 7:39 du.

  Köszönöm válaszodat,már meg is találtam a tisztítókendőket!

 5. Kedves Andi! Érdeklődnék, hogy a portörlést Te száraz vagy nedves kendővel csinálod?
  Én szinte mindenhez mikroszálas rongyot/kendőt használok. A wctisztítást kivéve. Tudod, amiket nem lehet öblítőzni. Kicsit szöszöl, pedig elvileg nem lenne szabad. Mondjuk nekünk fekete bútorunk van, minden meglátszik 🙁 neked mi az általános lemosó? Ugy értem melyiket használod? És mit törölsz le vele? A tvt is azzal takaritod? Azzal is mosol fel? Ne haragudj, hogy ennyi mindent kérdezek, de már rosszul vagyok a sok tisztítószertől, ami külön a tvre külön a bútorta külön errr-arra, és ezért kérdezem, hogy te mire mit használsz?

 6. Csányi Andi Says: május 13, 2014 at 10:34 de.

  Kriszti: Én jobban szeretem nedves ronggyal törölni a port.
  Az általános lemosót (100%-banbiológiailag lebomlót használok) használom például a konyhaszekrény lemosására, és felmosásra is.
  A TV-t azzal a törlőkendővel takarítom, ami a TV dobozában volt, enyhén nedvesen és tisztítószer nélkül.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük