Karácsonyi tervek

2013. 10. 14.

Karácsonyi készülődés 1. hét

A karácsonyi előkészületek egyik kritikus pontja a sokféle tennivaló észben tartása. Éppen ez a kapkodás legfőbb oka: sokszor csak az utolsó pillanatban jut eszedbe, hogy még ezt is meg kellene csinálni, és mit kéne még vásárolni.

Nagyban megkönnyíti a helyzeted, ha nem csak fejben rakod össze a karácsony előtti tennivalókat, hanem le is írod őket. A Nagy Karácsonyi Készülődés első hete ere fókuszál:amit csak lehet írj le, tervezz meg előre papíron. Ahogy előre haladsz a programban ezeket a listákat használva össze tudod majd állítani a heti feladatokat, és a bevásárló listákat.

A karácsonyi terved összeállítása szórakoztató feladat, tekints rá úgy mint alkotó munkára. Nyomtasd ki a tervezőket, rendezd el őket a gyűrűs könyvedben vagy mappádban. Ha az alkotás a hobbid, vagy éppen a munkád, egészen magas szintre emelheted a karácsony terv összeállítását. Készíthetsz egyedi dekorációt a mappád elejére, vagy a listák felhasználásával teljesen egyedit alkothatsz magadnak. A google-ben rengeteg gyönyörű kreatív technikával készült karácsonyi naplót találsz inspirációnak.
 
A program bevezetőjében is olvashattad, hogy az első hetekben a karácsonyi előkészületek mellett a rendrakás lesz a másik fontos feladatunk. Ezen a héten egy “bemelegítő feladattal” kezdünk, az előszoba rendbe tételével. Az éppen soron következő helyiséggel kapcsolatos bejegyzéseket mindig be fogom linkelni, a rendrakáshoz ott találtok majd tippeket.

A hét feladati a következők:

Karácsonyi előkészületek:

 • Nyomasd ki a karácsonyi listákat.
 • Írd össze kiknek szeretnél karácsonyi lapot küldeni (címet is).
 • Találd ki, ki milyen ajándékot kap. Nem baj, ha ez a lista most még nem lesz teljes, legkésőbb október végéig azonban fejezd be, hogy legyen elég időd mindent megvenni.
 • Ünnepi menetrend kigondolása: írd fel mentek-e vendégségbe, hozzátok jönni fognak-e vendégek. Ha elutaztok, ennek a részleteit is írd fel.
 • Állítsd össze az ünnepi menüt.
 • Írj bevásárló listát a menü alapján.

 

A letölthető és nyomtatható karácsonyi listák letöltéséhez kattints a lista nevére:

 
A karácsonyi készülődés immár 4. alkalommal indult el a Rendteremtőn. A bejegyzés alatt ezért a korábbi évek hozzászólásait is láthatjátok.

Share

Hozzászólások

 1. Körtvélyessy Andrea Says: október 21, 2011 at 11:41 de.

  Szia Andi!Nem tudom hányan nyomtatták már ki ezeket a listákat.de én képtelen vagyok rá.Ilyen még nem történt velem.A fiam szerint itt nálad van a probléma.Megnéznéd? Persze lehet,hogy csak mi vagyunk most hülyék,vagynagyon fáradtak.Köszi Andi

 2. Én is megpróbáltam kinyomtatni a listát, de nekem se megy. Szerintem a scribd-del van a probléma, nem magával a dokumentummal. Én úgy látom, hogy nyomtatáskor (jobb egérgombnál van olyan, hogy keret nyomtatása, ezen kívül semmi más nyomtatási funkciót nem találtam) a scribd szétcincálja a dokumentumot külön szöveges és külön képes reészekre… 🙁

 3. Csányi Andi Says: október 23, 2011 at 11:07 du.

  Andrea, Janka! Először töltsétek le a táblázatot a saját gépetekre. (Képernyő alján download gomb.) Letöltés után nincs semmi gond a nyomtatással.

 4. Körtvélyessy Andrea Says: október 24, 2011 at 10:52 de.

  Köszi!Megvan

 5. Csányi Andi Says: október 24, 2011 at 10:48 du.

  Időközben ügyködtem egy kicsit, most már egyszerűbben elérhetők a letölthető tervezők.

 6. Köszi Andi! 🙂

 7. énis már akrácsonyra készűltem el már mindenmegvan már csak karácsonyiképeslapokat keresek én ma most.

 8. Sziasztok!
  Idén én is csatlakozom a nagy készülődéshez!A listákat már kinyomtattam, készen állok! 🙂

 9. Csatlakozom én is.Egészen lázba jöttem!!!

 10. Nagyon örülök a listáidnak 🙂
  Olyannyira, hogy, ha megengeded a Nevelési Tanácsadóban ahol dolgozom és az Élményfestők csoportomban is indítványozok közös alkalmat a Karácsonyi készülődés füzet elkészítésére és a te listáid felhasználására. Nagyon jók! :-)))

 11. Csányi Andi Says: október 15, 2013 at 10:18 de.

  Kedves Beatrix! Köszönöm, örülök, hogy hasznosak a listák.

 12. Nagyon jó ötlet! Beszállok én is. A takarítás amúgy mennyire fontos? Ősszel-tavasszal van nálunk nagytakarítás, amúgy meg megy a napi-heti rutin. Ad hozzá még valamit, ha a takarítást is csinálom,vagy jó lesz anélkül is?

 13. Csányi Andi Says: október 17, 2013 at 12:58 du.

  Adrienn!
  Ha te nagytakarítasz, és van jól működő napi és heti rutinod akkor csináld csak a karácsonyra vonatkozó részeket. A takarítást azért vettem bele a programba, hogy ha valakinek nincs még jól kidolgozott rutinja akkor ez is segít rendbe tenni a lakást.

 14. Köszönöm a választ! Nagyon tetszik ez a készülődés, egy icipicit olyan, mint amikor az esküvőt szerveztük. 🙂

 15. Előszoba kipipálva 🙂

 16. Én azt hiszem kipróbálom végre a scrapbook technikát! Bár egy kicsit félek tőle. Nehéznek tűnik. Van valami jó honlap erre, ami érthetően leírja? Nézelődtem már, de annyira sok oldal van, átláthatatlan szamomra 🙁 köszönöm a segitséget

 17. Csányi Andi Says: október 13, 2014 at 9:03 de.

  Kriszti: Budaházi Brigi oldalait tudom ajánlani. Ezt: http://www.budahazibrigitta.blogspot.hu/

  és ez az oldala éppen most újul meg, de azért belinkelem, hogy később meg tudd nézni: http://www.scrapbook.hu/

 18. Köszönöm Andi! Kicsit csalok majd. Mivel nekem gyakorlatilag nincs előszobám, ezért ezt a hetet is a nappalira szánom. Van mit csinálnom ott.

 19. A múlt héten szabin voltam, így egy héttel korábban sikerült elstartolnom. 🙂 Elkészült a lakóelőtér, a spájz, leolvasztottam a hűtőszekrényt és a fagyasztóládát.
  Hajrá lányok!

 20. 72 nap múlva Karácsony!
  http://www.xmasclock.com/

 21. Csányi Andi Says: október 15, 2014 at 1:49 du.

  Ágnes ügyes vagy 🙂

 22. és elkészítettem életem első karácsonyi mappáját…

 23. Csányi Andi Says: október 16, 2014 at 8:57 du.

  Vanda: ügyes vagy 🙂

 24. Szia Andi!

  Meg akartam csinálni a 10 hetes listát, de a gyerekszobás 4-ik héttől a 6-ik hétig nem nyílik meg. 🙁 Mondjuk nekem a gyerekszoba egybe van a nappalival 🙂

 25. Csányi Andi Says: november 3, 2014 at 10:54 de.

  Szia Rita!
  Köszönöm az észrevételt, javítottam a linkeket, most már működnek.

 26. Matura Beatrix Says: október 18, 2016 at 4:33 du.

  Szia Andi,
  Tavaly kismama voltam (veszélyeztetett) és csak az első 2 hetet csináltam végig. Utána csak olvasgattam, mit is kéne csinálni. De az idén már 2 gyerekes anyuka vagyok.😄 Most belevettem magam a rendrakásba.
  Köszi, hogy vagy Nekünk!

 27. Tóth Ágnes Says: október 1, 2018 at 1:26 du.

  Szia Andi! Itt nézelődöm, hogy látok-e már valami készülődés félét. 🙂 Már várom!

 28. Csányi Andi Says: október 1, 2018 at 5:40 du.

  Szia!
  A szokásos ütemterv szerint október 15-től indul a karácsonyi készülődés. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük