Advent 4. hete – Ünnepi hét

2013. 12. 16.

Karácsonyi készülődés 10. hét

Mindjárt karácsony van, ám a készülődés utolsó hetében itt nem szaporodnak a tennivalók, hanem most van a legkevesebb. Tudom, hogy vannak munkahelyek ahol ilyenkor a legnagyobb hajtás, ezért van a karácsonyi készülődés első heteiben több tennivaló, a végén pedig kevesebb.

Erre a hétre két fontos feladatod van: szakíts időt pihenésre, feltöltődésre a hét első napjaiban. A hét második felében add át magad az ünnepi hangulatnak. 23.-án készítsd elő az ünnepi menüből, amit lehet, süsd meg a süteményeket.

Ötletek otthoni lazításhoz:

 • Vegyél egy forró fürdőt.
 • Igyál habos forró csokit.
 • Olvass el egy jó könyvet.
 • Miért ne ajándékozhatnád meg magad valami aprósággal már most?
 • Otthoni bőrápoláshoz és manikűrhöz Via – Urban-eve blog- Otthoni spa sorozatában sok jó ötletet találsz 5 perces kezeléstől az 1 naposig.
 • Próbálj ki természetes kozmetikumokat, egészen egyszerű megoldásokat is találhatsz kencés oldalakon. Nekem Lukrécia Kencéi közül az Édes mézes kézradír nagyon bejön.
 • Gyújts gyertyát (ha szereted használj illatos gyertyát), állítsd halkra a kedvenc zenédet, ezzel is egész más hangulatot teremtesz akár a kanapén nyújtózol el, akár egy hosszú fürdés alkalmával.

Még egy-két tennivaló karácsony előtt

Smink és ruha: Ha eddig még nem tetted, találd ki milyen lesz az ünnepi sminked, milyen ruhát veszel fel. Ha nem jutottál el fodrászhoz, vagy most jöttél rá, hogy elfelejtettél időpontot kérni, vészmegoldásként csak hajvágással foglalkozó szalonokba még el tudsz menni, ezekbe a fodrászatokba általában nem kell időpontot kérni.

Sütés-főzés: a fagyasztóba főzésből megtanultam, hogy a megfelelő sorrend mennyire felgyorsítja az egész főzési folyamatot. Miután kikészítetted a hozzávalókat (pontosan kimérve), pucolj meg mindent amit kell, kockázz és szeletelj fel mindent, aminél ezt írja a recept. Ha van olyan étel, amit pihentetni kell a főzés valamelyik szakaszában, először ennek az elkészítéséhez fogj hozzá. Amíg pihen tudsz majd mással foglalkozni. Azokat az ételeket, amiket hosszabb ideig tart elkészíteni, szintén vedd előre.
Ha az elkészült ételeket nem rögtön fogyasztjátok el, tedd át frissen tartó dobozba, amint kihűlt tedd a hűtőbe.

Apróságok: Csomagold be az ajándékokat, küldd el a karácsonyi üdvözleteket tartalmazó emaileket.

Idén is sokan követtétek a programot, köszönöm! Bízom benne, hogy stresszmentesen telt a készülődés, a tapasztalataitokat írjátok meg hozzászólásban.

Kellemes ünnepeket kívánok Nektek!

Share

Hozzászólások

 1. Körtvélyessy Andrea Says: december 20, 2011 at 10:58 de.

  Áldott békés karácsont és nagyon boldog új évet kívánok neked és családodnak.Andi

 2. Abosné Lazányi Mariann Says: december 17, 2012 at 8:28 du.

  Eddig idén jutottam el legtovább, az 5. hétig sikerült követnem a programot. Aztán valahogy kicsúsztak a kezemből a dolgok, de akkor is olyan jó érzés volt, hogy ha nagyon akarom, meg tudom csinálni. Jövőre remélem, még tudatosabban, és még nagyobb elhatározással tudok nekiállni, és végre sikerül végigvinni mind a 10 hetet. Mindenesetre én már most is büszke vagyok magamra. Köszönöm, Andi, hogy segítettél, és áldott ünnepeket kívánok neked, és mindenkinek!

  Maja

 3. Szia!

  Idén még addig sem jutottam sajnos, mint tavaly 🙁 De mentségemre legyen mondva, hogy november 5-én új családtagunk érkezett, onnantól természetesen borult a dolog. Nem is tudom, mire számítottam… 🙂 De azért néha rá tudtam lesni a blogra (hála az e-mailes értesítőknek). de nem adom fel, jövőre ismét megpróbálom. Egyszer csak sikerül végigvinni a dolgot!
  Addig is Áldott Karácsonyt és boldog újévet kívánok neked, és családodnak!

 4. Csányi Andi Says: december 16, 2013 at 10:19 de.

  Szia Mariann!
  A mentséged tökéletesen elfogadható, gratulálok 🙂 Kellemes ünnepeket kívánok nektek!

 5. Tóth Ágnes Says: december 18, 2013 at 1:40 du.

  Kedves Andi!
  Az idén nagyon igyekeztem. Október 23-tól szabin voltam bő két hétig, hogy előre dolgozhassak. Én a spájzzal kezdtem, mert új polcok felfúrásával kezdődött az egész, hogy tudjak hová pakolászni. Aztán a konyha (nagy és körben csempe), majd a lakóelőtér (=étkező) és a nappali (szekrényből ki-be-átpakolással) fért bele. No meg a mézeskalács sütés ( a díszítés már később, esténként készült) és fagyasztó láda leolvasztás. Ezután relatíve több idő maradt a többi tennivalóra, helyiségre. Sajnos elég későn érek haza, így esténként már alig valamit tudok megcsinálni. De Adventre díszben állt a ház, (és halkan árulom el, hogy a Mikulásos hétvégén feldíszítettük a fát is. Nincs kicsi gyerek, meg aztán tovább örülhetek a fának.) Ma a töltött káposztám van soron, pénteken a töltött fasírozottat sütöm meg, mert a szombati napom teljesen kimarad a készülődésből. Közben csomagolgatok, minden ajándékot megvettem már. Még nem vagyok kész mindennel és időnkét szalad a ház is, de remélem -HÁLA NEKED!-, hogy végre simábban, zökkenőmentesebben érkezem el a karácsonyi vacsoráig. Rengeteget segítettél a terveiddel, ezúton köszönöm szépen! Nagyon boldog, vidám, színes ünnepeket kívánok Neked, és mindenkinek, aki olvassa!

 6. Csányi Andi Says: december 18, 2013 at 2:06 du.

  Kedves Ági!
  Örülök, hogy jól tudtál haladni, ügyes vagy! Kellemes ünnepeket kívánok Neked is.

 7. Tóth Ágnes Says: december 18, 2013 at 2:35 du.

  Úristen! Andi! Ki tudod javítani a “fasírt” szót “fasírozottat”-ra? Biztosan megzavartak és úgy maradt. Köszönöm! 🙂

 8. Csányi Andi Says: december 19, 2013 at 1:33 du.

  Ági, javítottam 🙂

 9. Szia
  Sajnos még nekem sem sikerült végig csinálnom a progrmot. Kicsit az anyagiak kicsit a pici lányom (1 éves) miatt. De nem adom fel. Jövőre is megpróbálom. Már megkaptam az új naptáradat ( végre) és ha vége az ünnepeknek már most neki állok az ünnepek tervezésének.
  Kellemes ünnepeket Neked Andi! Köszi, hogy vagy!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük