Csütörtöki letölthető: Boríték

2015. 11. 26.

Ismét letöltős csütörtök! Nagyon rég volt már ilyen, remélem hiányoltátok.

A karácsonyi készülődés első hetében írtunk ajándéklistát, és bevásárló listát. Ezekből képet kaptunk arról, hogy nagyjából mekkora kiadásokra számíthatunk. Nálam legalábbis így van, mert amikor a listákat írom rákeresek a neten az árakra.
Az elmúlt évekből az a tapasztalatom, hogy a tervezett anyagi keretet úgy lehet jobban kézben tartani, ha külön van kezelve a szokásos kiadásainktól. Én erre a célra egy patentos irattartó tasakot használok. Ide kerül a teljes karácsonyi keret, a bevásárló listák, és egy táblázat arról, pontosan mire mennyit költöttem.
A karácsonyi keretet a határidőnapló bevétel-kiadás táblázatába egy összegben írom be, amikor átteszem az irattartó tasakba. Amikor vásárolok a karácsonyi keretből, a blokkon szereplő összegeket felírom a kiadások táblázatába. Ez egy tételes lista, amiben láthatom, hogy pontosan mennyit költöttem és mekkora összegem maradt.
 
boritek1
 
Az én irattasakos megoldásomhoz hasonló ötletet találtam a napokban amikor a Pinterestes képeim között keresgéltem. Ennek alapján készítettük el a mai letölthetőt, egy borítékot, amiben a karácsonyi keretet, és a bevásárló listákat tarthatjátok. A boríték elején tételesen vezethetitek mire költöttetek.
 
KaracsonyiKiadasokBoritekKepBejegyzesbe
 
Még egy kis háttér információ a kiadások tervezéséhez kapcsolódva: A borítékos módszert nem csak karácsonykor, hanem a mindennapokban is használhatjátok. Ez egy egyszerű megoldás a készpénzáramlás figyelemmel kíséréséhez. A módszerről részletes leírást olvashattok a Pénzügyi Térképen.
 
boritek
 

A borítékot a kis képre kattintva tölthetitek le:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tipp #1: Műszaki rajzlapra, vagy kartonpapírra nyomtassátok, hogy tartós legyen.
Tipp #2: Ebbe a borítékba a karácsonyi mini bevásárló lista illik.

[box]

A többi letölthető táblázatot IT kattintva találod.

Hiányzik egy táblázat? írd meg ITT, és elkészítjük!

[/box]
Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük