Karácsonyi készülődés – a bevásárlás kezdete

2013. 10. 28.

Karácsonyi készülődés – 3. hét

Október vége – november eleje van, és neked már a kezedben van a karácsonyi terved: minden fontos dolog listára került. Ettől a héttől elkezdjük megvalósítani a leírtakat: vásárolunk, ajándékot készítünk, csomagolunk, sütünk, főzünk.

A megvásárolt dolgoknak kijelölhetsz egy külön helyet, hogy minden kéznél legyen. Nekem van egy nagy papírdobozom, amiben a karácsonyi dekorációkat és díszeket tartom, egy másik dobozban gyűjtöm az ajándékokat a saját készítésű ajándékok a alapanyagait, és a csomagolóanyagokat.
Mostantól a heti feladatok része lesz a saját készítésű ajándékok, dekorációk elkészítése is. Én a képeslapokat, ajándékkísérőket készítem saját kezűleg. Ezen kívül a csomagolásra találok ki mindig valamit, hogy ne sima csomagolópapír, vagy papírtáska legyen.

Tovább folytatjuk a rendrakást is, ezen a héten a hálószobában. Ha eddig az „amit nem látok az nem is léteik” gondolattal inkább rácsuktad az ajtót a hálóban halmozódó kupira, most erősítsd meg magad és számolj fel a rendetlenséggel. Karácsony ide vagy oda, tiszta és rendezett szobában sokkal jobb pihenni. Mennyivel jobb úgy ébredni, hogy nem egy ruhakupacot pillantasz meg amikor kinyitod a szemet.

A hét feladatai a következők:

Karácsonyi előkészületek

 • Döntsd el milyen sorrendben készíted el a saját készítésű ajándékokat és dekorációkat. Bőven számolj rájuk időt. Mondjuk 1,5-szer annyit, mint amennyinek első ránézésre ítéled az elkészítés hosszát.
 • Vásárlás: vegyél meg egy karácsonyi ajándékot, vagy az adventi naptárhoz az alapanyagokat, vagy egy-két apró ajándékot.  A karácsonyi sütéshez-főzéshez is megvehetsz néhány tartós élelmiszert.
 • Kezdj hozzá egy saját készítésű ajándék, vagy dekoráció elkészítéséhez.

Tippek vásárláshoz:

 1. Viki írta az előző héten, hogy érdemes minél hamarabb elkezdeni az ajándék vásárlást. Tapasztalata szerint a játékok ára, most még sokkal alacsonyabb, mint tavaly karácsony előtt pár héttel. Mivel a játékok ára magas, nem mindegy, hogy olcsóbban juthatunk hozzá, ha előre gondolkozunk.
 2. Használd ki a kuponokat: Egyre több cég ad kuponokat és kedvezményeket a vásárlóinak. Érdemes átnézni a kuponfüzeteket, mielőtt a kukában landolnak a reklámlevelekkel együtt. A játékok vásásárlásakor felhasználható kedvezmények jól jönnek a karácsonyi kiadások ésszerűsítéséhez. A kuponokat tartsd egy helyen, lejárat szerint válogatva.

  Letölthető táblázatok a karácsonyi készülődéshez:

  Ti mit készítetek saját kezűleg? Ajándékot, vagy ajándékkísérőt, képeslapot?
  Írjátok meg hozzászólásban!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük