Karácsonyi készülődés: Az utolsó simítások karácsony előtt

2013. 12. 09.

Karácsonyi készülődés 9. hét

A karácsony előtti teendők nagy részén már túl vagyunk, erre a hétre az adventi takarítás mellett csak kisebb feladatok maradtak. Az előre tervezés lényege pont, ez: amikor a többiek észbe kapnak, hogy ideje elkezdeni a készülődést, te már hátradőlsz és lazítasz. Lassan már tényleg nincs más hátra mint a gyerekkel közös programok a bölcsiben, oviban, vagy iskolában.

Sok munkahelyen nagy a hajtás decemberben, csodás érzés tudni, hogy otthon már nincs sok dolgunk ünnep előtt. Kapcsolódjatok ki: menjetek el sétálni, jöhet a forralt borozás a vásári forgatagban. Gyönyörűek a kivilágított utcák és terek, ilyenkor még azt sem bánom, hogy korán sötétedik.

A hét feladatai a következők:

Karácsonyi előkészületek:

  • Vegyél meg mindent ami még hiányzik: karácsonyfa dísz, alapanyag a karácsonyi főzéshez, ajándék, csomagolópapír, stb.
  • Vegyétek meg a fenyőfát.
  • Fejezd be a saját készítésű ajándékokat.
  • Kezd el becsomagolni az ajándékokat.
  • Add fel postán a karácsonyi képeslapokat, hogy a címzettek időben megkapják.
  • Vedd elő a fényképezőgépet, kamerát és ellenőrizd le őket: a memóriakártyák, tartozékok, elemek megvannak? Szerezz be tartalék elemeket, nehogy a legszebb pillanatoknál legyen döglött a gép.

 
Te hogy haladtál az előkészületekkel?

Share

Hozzászólások

  1. Sümegi Katalin Says: december 11, 2012 at 12:29 du.

    Nagyszerű karácsonyt szeretnék.

  2. Nagyon tetszik a program, sokat segített. Úgy gondoltam az elején, lehet nem is kell ezt elkezdeni még, de most áldom a programot és az eszemet,hogy mégis belekezdtem. Míg én már csak csomagolok, mézeskalácsot dekorálok,addig sok ismerősöm most kezd el panaszkodni, hogy arra sincs ideje, hogy kitalálja az ajándékokat, nemhogy elinduljon nézelődni, bevásárolni. Nekem már csak egy csini fenyőfát kell szereznem 🙂 Szóval köszönöm Andi,mostantól mindig így készülök a karácsonyra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük