Rendrakás karácsony után 2.

2011. 01. 02.

Alig köszöntött be az új év, máris itt az első tennivalónk: ideje elpakolni a karácsonyi dekorációt. Az új év első napjai általában a tervezésről szólnak, mégsem érdemes sokáig húzni az ünnepi dekorációk elpakolását.
Mivel nem egy nap dekoráltuk ki a lakást, ezt a munkát is el lehet osztani több napra. A hagyományok szerint január 6.-án vízkeresztkor szokás lebontani a karácsonyfát, ésszerű eddig az időpontig elpakolni a dekorációt.

A dekorációk, karácsonyfa díszek elpakolása közben nézd át őket, és ami sérült azt egyenesen a kukába tedd, ne tárold fölöslegesen.Az eredeti csomagolásukkal érdemes elrakni a dekorációkat, így biztosan megóvod őket a sérülésektől.

Ha valaminek véletlenül nincs meg a csomagolása íme néhány tipp a tárolásra:


Ablakmatricák, egyéb öntapadós dekorációk: ha nincs meg az eredeti alap használhatsz lefőzős tasakokat a tárolásra. minden tasakba csak egy matrica kerüljön, a tasakokat pedig tedd egy lefűzős kartonba.
Üveggömbök: először csavard szalvétába a gömböket, majd tedd bele őket egy cipős dobozba. Egy dobozba annyi gömb kerüljön, hogy ne tudjak elmozdulni
Fa, szalma, filc díszek: zacskóban, vagy textilzsákban tartsd őket.
Papírdíszek: nekem ezekkel volt a legtöbb bajom. Nagyon mutatósak a fán, de nehéz őket tárolni, vagy a papír gyűrődik össze, vagy az akasztójuk gubancolódik össze úgy, hogy nem tudom kibogozni és szét kell vágni. Végül az a megoldás vált be, hogy az összes papírdíszt felfűztem egy hurkapálcikára, és szalaggal összekötöttem őket. Az egyik szalag a zsinórokat fogja össze, a másik a papírképeket. Az összekötött csomagot egy béléses borítékba tettem, így nem sérülnek.
Gyöngysorok, girlandok, boák, égők: itt jön a képbe a semmire sem használható wc papír guriga, vagy a papírtörlőé. A guriga egyik végén rögzítsd az elejüket, majd szorosan tekerd fel rá az egészet. A végét is rögzítsd és végül tedd zacskóba.

Ikea - SAMLA Fedeles doboz

Utolsó lépésként keress egy nagy dobozt és minden becsomagolt karácsonyi dekorációt és díszt tegyél bele. A dobozra írd rá, hogy mit tartasz benne, így december elején egy pillanat alatt újra elő tudod venni őket. A többi lakásdekorációval is célszerű hasonlóképpen eljárni: az általános, évszakokra készített dekoráció mehet egy dobozba, ünnepi pedig egy másikba. Így 2 dobozban sérülésmentesen tárolható az összes apróság.

Tipp: A nagyobb háztartási gépek, vagy karácsonyi ajándékok doboza remekül újrahasznosítható a tároláshoz. Ez a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás.
Igazán rendszeretőknek ajánlom az átlátszó műanyag fedeles tárolókat, így még feliratozni sem kell a dobozt, egyből látszik mi van benne.

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük