Karácsonyi készülődés: Adventre várva / A fürdőszoba hete

2013. 11. 18.

Karácsonyi készülődés 6. hét

Túl vagyunk a készülődés felén, mindjárt meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát. Repül az idő ugye?
A héten folytatjuk az ajándékok készítését, vásárlását, el lehet kezdeni előre sütni-főzni. Finisben vagyunk az adventi előkészületekkel, a héten érdemes megvenni az utolsó ajándékokat az adventi naptárba.

Gondoskodj az adventi koszorúról is. Ha te készíted akkor az előző héten már foglalkoztál vele, ha veszed, akkor itt az ideje. Az a tapasztalatom, hogy nem éri meg az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást. Például, amikor tököt akartam venni a lámpás elkészítéséhez, egész októberben lehetett kapni, aztán 27-én az egész környékről eltűnt. A Mikulás csomagokra ugyanez jellemző, november elejétől tömve vannak a polcok, december elsején meg eltűnnek a környékbeli üzletekben. Olyan mintha az emberek 1 hónapig néznék a csomagokat, aztán hirtelen észbe kapnak december első napján, és felvásárolják a készletet 1 nap alatt, a boltok meg már nem rendelnek újabbakat. Szóval, tanultam az ünnep előtt 1 hónappal kapható, és ünnep előtt 5 nappal elfogyó dolgokból, és időben beszerzek inkább mindent. Nálatok is előfordul ilyen az üzletekben?

A karácsony előtti rendrakásban a soron következő helyiség a fürdőszoba, nézzetek be szekrényekbe, tartókba, szedjétek össze a feleslegessé vált dolgokat.

Akinek van gyereke, már biztosan tudja, hogy milyen programok lesznek decemberben a bölcsiben, oviban vagy az iskolában. Ezeknek az eseményeknek az időpontjait mindenképpen írd fel a naptáradba, hogy tudd, mikor, hol számítanak a szülőkre is.  Nálunk például az oviban decemberben két program is van, amin a szülőkre is számítanak, egy délelőtti mézes-sütés, és egy délutáni közös karácsonyozás. Gondold át, hogy a testvéreket viszed-e a különféle a programokra, vagy nekik felügyeletre lesz szükségük.

A hét feladatai:

Karácsonyi előkészületek

 • Vásárlás: vedd meg a hiányzó apróságokat az adventi naptárba, a mikulás ajándékot, és adventi koszorúhoz szükséges dolgokat.
 • Továbbra is minden nap foglalkozz egy kicsit az adventi naptárral és a koszorúval.
 • Készíts el egy ajándékot.
 • Főzz meg valamit előre az ünnepekre.
 • Írd be a naptáradba a decemberi bölcsis, ovis, iskolai programokat.

Letölthető és nyomtatható listák a karácsonyi készülődéshez

Share

Hozzászólások

 1. Kedves Andi!
  Tudom nem vagyok egy nagy számítógépes guru, de a letölthető anyagot elmentettem a saját gépre, mégsem tudom megnyitni. Csak egy oldalt látok. Mit rontok el?
  Köszi a segítséget!
  Anikó

 2. Csányi Andi Says: november 23, 2011 at 10:01 du.

  Kedves Anikó!
  Ellenőriztem a táblázatot, én lementés után is meg tudom nyitni, tehát elvileg a letöltésnél nincs gond. A letölthető anyagok .pdf formátumban vannak, ha nincs olyan program a gépeden, ami kezelni tudja ezt a formátumot, akkor valóban nem lehet megnyitni.

  Ingyenes pdf olvasót innen tudsz letölteni: Adobe reader.

 3. Szabóné Marika Says: november 24, 2015 at 1:11 du.

  Még csak most fogok bekapcsolódni,ha végre sikerül nekem is kilábalnom a vírusos felső légúti fertőzésből.

 4. Csányi Andi Says: november 24, 2015 at 1:22 du.

  Gyors felépülést kívánok neked, lélekmelengetőnek egy jó teát és könyvet.:)
  Kukkants be a készülődés összefoglaló oldalára (menüsor jobb szélén karácsonyi készülődés), nézd meg a programhoz készült letölthető táblázatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük