Karácsonyi készülődés: Adventre várva

2013. 11. 18.

Karácsonyi készülődés 6. hét

Túl vagyunk a készülődés felén, mindjárt meggyújtjuk az adventi koszorún az első gyertyát. Repül az idő ugye?
A héten folytatjuk az ajándékok készítését, vásárlását, el lehet kezdeni előre sütni-főzni. Finisben vagyunk az adventi előkészületekkel, a héten érdemes megvenni az utolsó ajándékokat az adventi naptárba.

Adventi koszorú: Ha eddig még nem tedded, akkor vedd meg. Ha te magad készíted, akkor a hét első felében fejezd be, ha esetleg még változtatnál valamit, vagy kiegészítenéd, akkor legyen rá időd hét végéig.

Adventi naptár: Itt is ugyanaz a helyet, vedd meg, vagy fejezd be az elkészítését. Ellenőrizd, hogy megvannak-e az apró ajándékok. Ami még hiányzik, azt szerezd be.

Saját készítésű ajándékok: a héten is legyen rajta a tennivaló listádon, folytasd valamelyiket, vagy vegyél meg hozzá alapanyagot. Nekem vegyesen vannak most a listámon megvásárolandó ajándékok, és olyanok amiket mi készítünk el. Idén sikerült a fiúkat is bevonnom az ajándék készítésbe, így hétvégén együtt foglalkozunk velük.

Vásárlás: A Mikulásra szánt ajándék legyen rajta a következő feldataid listáján, az adventi dolgok mellett. Ahogy közeleik a karácsony egyre több megrendelést kapnak a webshopok, számolni kell a megnövekedett kiszállítási dővel. Ha online vásárolsz, ezt mindenképpen tartsd észben. Boltokba próbálj olyan időpontban menni, amikor valószínüleg kevesebben vannak, amikor nincs akkora tömeg körülötted, jobban körbe tudsz nézni, és válogatni.

Az a tapasztalatom, hogy nem éri meg az utolsó pillanatra hagyni a bevásárlást. Például, amikor tököt akartam venni a lámpás elkészítéséhez, egész októberben lehetett kapni, aztán 27-én az egész környékről eltűnt. A Mikulás csomagokra ugyanez jellemző, november elejétől tömve vannak a polcok, december elsején meg eltűnnek a környékbeli üzletekben. Olyan mintha az emberek 1 hónapig néznék a csomagokat, aztán hirtelen észbe kapnak december első napján, és felvásárolják a készletet 1 nap alatt. Nálatok is előfordul ilyen az üzletekben?

Megjegyzés 2020-ban: A decemberi tervek kissé máshogy alakulnak, maximum a szűk családdal tervezett programok jöhetnek szóba. Legyetek kreatívak, a szokásos mászkálós vagy iskolában elmaradó programokat helyettesítsétek otthoni elfoglaltságokkal. Például karacsányi filmes maratonnal, amihez forró csoki és jó sok habcsók (vagy más karácsonyi süti) ajánlott.

Decemberi tervek: Akinek van gyereke, már biztosan tudja, hogy milyen programok lesznek decemberben a bölcsiben, oviban vagy az iskolában. Ezeknek az eseményeknek az időpontjait mindenképpen írd fel a naptáradba, hogy tudd, mikor, hol számítanak a szülőkre is.  Gondold át, hogy a testvéreket viszed-e a különféle a programokra, vagy nekik felügyeletre lesz szükségük. ezen kívül a céges eseményekre is számíthatsz, ezeknek az időpontját is írd fel. Én ezeknek a programoknak és a munkabeosztásomnak az ismeretében találom ki azt is, mikor lesz a közös családi mézes sütés. A fiaim a mai napig szeretik, ezt a karácsony előtti közös programot.

A Karácsonyi készülülődéshez kapcsoldó listákat innen töltheted le.

Share

Hozzászólások

 1. Kedves Andi!
  Tudom nem vagyok egy nagy számítógépes guru, de a letölthető anyagot elmentettem a saját gépre, mégsem tudom megnyitni. Csak egy oldalt látok. Mit rontok el?
  Köszi a segítséget!
  Anikó

 2. Csányi Andi Says: november 23, 2011 at 10:01 du.

  Kedves Anikó!
  Ellenőriztem a táblázatot, én lementés után is meg tudom nyitni, tehát elvileg a letöltésnél nincs gond. A letölthető anyagok .pdf formátumban vannak, ha nincs olyan program a gépeden, ami kezelni tudja ezt a formátumot, akkor valóban nem lehet megnyitni.

  Ingyenes pdf olvasót innen tudsz letölteni: Adobe reader.

 3. Szabóné Marika Says: november 24, 2015 at 1:11 du.

  Még csak most fogok bekapcsolódni,ha végre sikerül nekem is kilábalnom a vírusos felső légúti fertőzésből.

 4. Csányi Andi Says: november 24, 2015 at 1:22 du.

  Gyors felépülést kívánok neked, lélekmelengetőnek egy jó teát és könyvet.:)
  Kukkants be a készülődés összefoglaló oldalára (menüsor jobb szélén karácsonyi készülődés), nézd meg a programhoz készült letölthető táblázatokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük