Karácsonyi készülődés – a bevásárlás kezdete

2013. 10. 28.

Karácsonyi készülődés – 3. hét

Október a karácsonyi terveink elkészítéséről szólt. Novembertől elkezdjük megcsinálni mindazt ami a listára került. A karácsonyi mappádat tartsd eléhető helyen, hogy bármikor megnézhesd mi a következő feladat.

A karácsonyra vásárolt dolgoknak kereshetsz egy külön helyet, itt gyűjthetsz mindent. Nekem például van egy papírdobozom, amiben a karácsonyi dekorációkat és díszeket tartom, egy másik dobozban gyűjtöm az ajándékokat, a saját készítésű ajándékok a alapanyagait, és a csomagolóanyagokat.

Nézd át a terveidet, és írd fel a következő feladataid listájára, mi az amit a héten megcsinálsz, megveszel. Gondold át, mennyi saját készítésű ajándékot, dekorációt terveztél. Becsüld meg mennyi időre van szükséged ahhoz hogy mindent elkészíts. Adj hozzá még legalább két napot a tervezett időhöz, hogy biztosan minden kész legyen. Előbb az adventre szánt dolgokkal érdemes foglalkoznod, utána azzal, amivel karácsonyra szeretnél elkészülni.

Tippek vásárláshoz:

  1. Viki írta, hogy érdemes minél hamarabb elkezdeni az ajándék vásárlást. Tapasztalata szerint a játékok ára, most még sokkal alacsonyabb, mint karácsony előtt pár héttel. Mivel a játékok ára magas, nem mindegy, hogy olcsóbban juthatunk hozzá, ha előre gondolkozunk.
  2. Használd ki a kuponokat: Egyre több cég ad kuponokat és kedvezményeket a vásárlóinak. Érdemes több bolt és webshop kínálatát megnézni, mielőtt a vásárlás mellett döntesz. Átgondolt vásárlással ésszerűsítheted a karácsonyi kiadásaidat.

A Karácsonyi készülülődéshez kapcsoldó listákat innen töltheted le.

Te mit készítesz saját kezűleg? Ajándékot, képeslapot, adventi koszorút, vagy valami más apróságot?
Írd meg hozzászólásban!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük