Vissza a suliba 1 – Ellenőrző lista

2016. 08. 22.

Augusztus második fele sokunknál egyet jelent az új tanévre való felkészüléssel. Még akkor is hosszú a bevásárló lista és sok a tennivaló, ha már nem az első évüket kezdik a gyerek. A Vissza a Suliba témahét nyitó bejegyzésében egy ellenőrző listát találsz, ami segít kézben tartani a feladatokat.

Nálam az a gyakorlat alakult ki az elmúlt két évben, hogy már júliusban letöltöm a taneszköz listát, és augusztus közepéig mindent megvásárolok. Júniusban és augusztusban is vásárolok, így egy nagy plusz kiadás helyett, kétfelé oszlik el a kiadás. Így jobban tudom tervezni a kiadásokat, és nem terheli túl a pénztártáncak egyik hónapban sem a plusz kiadás.

A letölthető ellenőrző listán nem csak az iskolakezdéshez szorosan kötődő feladatok vannak, hanem több plusz dolog is, mint például a gyerekruhák átnézése.
Évszakváltáshoz közeledve a vékonyabb ruhákat kicsit magasabbra, és hátrébb lehet pakolni a szekrényben, így előkerülnek a melegebb ruhák, és hamar láthatóvá válik, hogy van-e valami amiből nincs elég.
A taneszközök beszerzése mellett vannak adminisztratív teendőink is, ezeket is feljegyezhetitek.

Az ellenőrző lista letöltéséhez kattints a nyílra.

Ezt az ellenőrző listát két éve készítettem, és újraolvasva eszembe jutott még néhány dolog, amivel ki lehet egészíteni:

– ha az íróasztal fiókból kiszedett füzeteket és a könyveket még nem dobod ki, bedobozolva pakold el

– érdemes ellenőrizni az íróasztali lámpákat

– ha eddig még nem tetted meg, mosd ki az iskolatáskát, tornazsákot

Arról hogyan legyen rend az íróasztalon, egy korábbi cikkemben írtam, olvassátok el, és alakítsatok ki harmonikus környezetet a tanuláshoz.

Neked van jól bevált rutinod az iskolakezdéshez? Írd meg hozzászólásban!

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük