Vissza a suliba 1 – ellenőrző lista

2016. 08. 22.

Alig több, mint egy hét van még az iskolakezdésig. Már biztosan ti is végeztetek a bevásárlás nagy részével, ezért ezen a héten az iskolakezdős bejegyzés sorozatban az azt követő tennivalókról, uzsonnaötletekről, és stresszmentes átállásról is szó lesz.

Nálam az a gyakorlat alakult ki az elmúlt két évben, hogy júniusban az évzártó után már letöltöm a taneszköz listát, és augusztus közepéig mindent megvásárolok. Júniustól-augusztusig több alkalommal vásárolok, így egy nagy plusz kiadás helyett, 3 hónapra osztom el a tanévkezdéssel kapcsolatos költségeket. Augusztus közepére szoktam befejezni a vásárlást, ezután egy ellenőrző listával folytatom a készülődést.

kezdodikiskola

A letölthető ellenőrző listán nem csak az iskolakezdéshez szorosan kötődő feladatok vannak, hanem több plusz dolog is, mint például a gyerekruhák átnézése.
Évszakváltáshoz közeledve a vékonyabb ruhákat kicsit magasabbra, és hátrébb lehet pakolni a szekrényben, így előkerülnek a melegebb ruhák, és hamar láthatóvá válik, hogy van-e valami amiből nincs elég.
A taneszközök beszerzése mellett vannak adminisztratív teendőink is, ezeket is feljegyezhetitek.

A kis képre kattintva töltsd le, majd nyomtasd ki a listát:

Ezt az ellenőrző listát két éve készítettem, és újraolvasva eszembe jutott még néhány dolog, amivel ki lehet egészíteni:
– ha az íróasztal fiókból kiszedett füzeteket és a könyveket még nem dobod ki, bedobozolva pakold el
– érdemes ellenőrizni az íróasztali lámpákat,
– ha eddig még nem tetted meg, mosd ki az iskolatáskát, tornazsákot
 
 
 
Arról hogyan legyen rend az íróasztalon, egy korábbi cikkemben írtam, olvassátok el, és alakítsatok ki harmonikus környezetet a tanuláshoz.

Ti hogyan készültök az új tanévre?

Share

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük